Seks & relaties / Seks
Seks

Zo wordt standje 69 een succes

Zoals de naam het al zegt is standje 69 er een waarbij jij en je partner elkaar tegelijkertijd oraal bevredigen. Je eerste gedachte kan zijn dat het ongemakkelijk en gek is, maar niets is minder waar! Mits goed uitgevoerd, kan het jullie gezamenlijk tot ongekende hoogtepunten brengen. Lees hieronder alles wat je moet weten om standje 69 tot een daverend succes te maken. 

standje 69

Lees ook: 6 redenen waarom je in de zomer meer zin hebt in seks

1. Douche eerst

Als je voor het eerst standje 69 probeert is het een goed idee eerst een douche te nemen. Niet alleen ben je dan direct lekker fris down there, ook zorgt het ervoor dat je ontspannen aan je vrijpartij begint. En dat is heel belangrijk, of je het nu voor het eerst doet of niet. 

2. Voorspel

Zoals eigenlijk bij elk standje geldt: het is voor jullie allebei fijn als er een beetje voorspel vooraf aan te pas komt. Warm elkaar eerst op door te knuffelen, zoenen en strelen voordat je op elkaar klimt. Als je beiden opgewonden aan het standje 69 begint maakt dat zowel de ervaring zelf als je gehele vrijpartij een stuk leuker. 

3. Boven of onder?

Dit is iets om even bij stil te staan. Degene die bovenop ligt heeft namelijk de controle over zowel de bewegingen als de snelheid. Bedenk wie van de twee die rol het liefste op zich neemt. Je kunt het natuurlijk ook allebei even proberen, dan kom je er vanzelf achter welke positie het beste voor jullie werkt.

Lees ook: 10 x lesbische seks tips voor een geweldige vrijpartij - VRIJ-dag

4. Het kan ook zijwaards

Het kan zijn dat de boven-onder verdeling niet zo werkt voor jou en je lover. In dat geval kun je ook proberen om beiden op je zij te liggen. Op deze manier kun je het iets rustiger aandoen en allebei het tempo aangeven.

5. Luister naar elkaar

Hallo daar, hou je aandacht er wel bij. het is begrijpelijk dat je lekker wegdroomt bij het ware genot dat jouw partner je geeft, maar hey, jij hebt hier ook een taak te vervullen. Omdat je elkaar tegelijkertijd oraal bevredigt is het belangrijk om te blijven luisteren naar elkaar. Verlies je niet in het moment, maar luister naar de geluiden en snelheid van je partner. Je zult merken dat jullie gezamenlijke genot en aandacht voor elkaar de vrijpartij extra heerlijk maakt.

Lees ook: Seks maakt ons gelukkig door wat er achteraf gebeurt - VRIJ-dag

6. Gebruik je handen

Tijdens orale seks zijn je handen ook uitgenodigd. Wissel je mond en vingers met elkaar af en streel je partner over het hele lichaam. Benen, rug, buik, whatever voor jullie beiden het lekkerst voelt. 

7. Speeltjes

Niet alleen je handen, maar ook speeltjes zijn meer dan welkom bij standje 69. Wil je een beetje extra? Een vibrator kan de intensiteit bijvoorbeeld flink verhogen voor zowel jou als je partner. Experimenteer erop los en kijk wat jullie beiden lekker vinden. 

Lees ook: Wat fantaseren over een ander tijdens de seks zegt over je relatie - VRIJdag