Van lipscrub tot nagelverharder: hier zijn citroenen allemaal goed voor

Lichaam door Sandra E

Citroenen zijn lekker om je water een smaakje te geven, nuttig voor huishoudelijke klusjes en lekker door maaltijden. Maar wist je dat je huid en haar ook fan zijn van een beetje citroensap op z’n tijd?

citroenen hacks

Lees ook: Dit is jouw ideale huidverzorgingsroutine in slechts 3 stappen

Lipscrub

We zijn allemaal dol op mooie, gladde lippen. Met deze beautyhack bereik je dat binnen no-time. Meng een beetje citroensap met een schepje bruine suiker en je hebt je eigen natuurlijke lipscrub gemaakt! Breng aan met een tandenborstel in ronddraaiende bewegingen.

Highlighter voor je haar

Wil je graag wat lichtere lokken? Smeer wat citroensap in je haar en ga daarna een uurtje in de zon zitten. Zo zullen je lokken prachtig oplichten. Bekijk deze video voor de instructies.

Hydrateert je lichaam

Dacht je dat je water met citroen alleen voor de smaak was? Gelukkig niet! Het is juist heel handig om water met citroen te drinken. Het water wordt door de citroen interessanter en lekkerder dus je zult er meer van drinken. Zo krijg je dus genoeg vocht binnen.

Citroenen helpen bij afvallen

Yes it is! Ga nu niet als een gek citroen eten... het is geen wondermiddel. Het kan helpen om sneller en voor langere tijd resultaat te behalen. Citroen helpt namelijk bij het tegengaan van hongeraanvallen en geeft de spijsvertering een zetje. Je zult dan ook minder snel tussendoortjes nemen buiten de maaltijden om.

Natuurlijke nagelverharder

Heb je zachte nagels die steeds afbreken? Maak een vingerbadje met een scheutje (olijf) olie en een beetje citroensap. Je nagels zullen na dit badje een stuk minder zacht zijn. Verkleurde nagels? Ook dan kun je een badje nemen met citroensap en olie. Je nagels zullen weer de eigen natuurlijke kleur krijgen.

Lees ook: Dit is hét haaraccessoire van de zomer 2019