Beauty / Lichaam
Lichaam

(Nog) geen zomers kleurtje? Dit zijn nu de beste zelfbruiners

Twee hittegolven overleefd en helaas geen kleurtje opgebouwd? Een zelfbruiner is ideaal als je snel een zongebruinde (zonder zonschade!) huid wilt. De grote angst van velen is natuurlijk eruitzien als een oranje, gevlekte koe. Gelukkig hoef je je met deze geweldige zelfbruiners daar geen zorgen over te maken. Wij verzamelden de beste tanning sprays van dit moment...

Tip: let goed op of de zelfbruiner voor light, medium of dark is.

 

Zelfbruiner verwijderen

Ben je toch de mist ingegaan of vind je het wel welletjes met die bruine kleur? Met deze tips verwijder je zelfbruiner.

1. Ga niet als een gek lopen scrubben, maar doe het rustig aan. Het is beter om het scrubben een paar keer te herhalen dan één keer zo hard te wrijven dat je huid er pijn van doet. Je kunt ook een beetje olie aan de scrub toevoegen zodat de zelfbruinen geleidelijk verdwijnt.

2. Laat een warm bad vollopen en voeg een beetje olie aan het badwater toe. Pak een spons en wrijf in ronddraaiende bewegingen over je huid om de zelfbruiner te verwijderen.

3. Ga naar het zwembad. Het chloor verwijdert de zelfbruiner binnen no time. Onder de douche kun je daarna met een scrubhandschoen de laatste restjes verwijderen.

4. De ouderwetse manier om zelfbruiner te verwijderen is met citroensap en suiker. Maak er een mix van en wrijf het goedje over je huid. Laat het even intrekken en spoel het daarna af. Let op: citroensap kan voor huidirritatie zorgen.

5. Als al het bovenstaande niet werkt, kun je ook nog naar de drogist gaan om te kijken of ze een fake tan-remover hebben die jou van je oranje velletje kan verlossen.

Lees ook: Bikinilijn laten waxen? Dit kun je de eerste keer verwachten