Piercing zetten in Nijmegen? Dit zijn de beste piercingshops

Lichaam door Laura

Of je nu gaat voor een helix of een christina piercing. Als je een nieuw gaatje in je lijf laat schieten, wil je zeker weten dat je bij een goede piercingshop bent. Daarom zetten wij de komende weken de beste piercingshops van Nederland op een rijtje. Hier lees je waar je moet zijn als je in Nijmegen een piercing wil laten zetten.

Lees ook: Een moeder dochter tattoo? Dit zijn de mooisten!

Waarom piercingshops?

Wanneer ga je naar een piercingshop? Een gaatje laten schieten in je oorlel kan ook bij menig juwelierzaak en sieradenwinkel. Deze winkels gebruiken vaak een piercingpistool. Het doet in principe wat het moet doen. Wel zijn veel professionele piercers het erover eens dat de meest veilige, precieze en hygiënische manier het piercen met de naald is. Voor deze methode kun je alleen terecht bij piercingshops. Een oorpiercing die door het kraakbeen gaat (dus overal behalve je oorlel) moet sowieso bij een piercingshop worden gezet.

Piercingshops vergelijken: waar moet je op letten

Vergunning 

Elke tattoo- en piercingshop moet een vergunning hebben om piercings en/of tatoeages te zetten. Het papiertje hangt vaak voor het raam van de piercingshops of op een andere zichtbare plek in de winkel. Via deze database kun je van tevoren checken welke piercingshops een vergunning hebben. 

Hygiëne

Ziet de winkel er netjes uit? Draagt de piercer wel handschoenen? Komt de naald uit een steriële verpakking? Geeft de piercer je instructies over de verzorging van je piercing? Hygiëne is een prioriteit bij het piercen. Als dit niet in orde is, kun je nare infecties of besmettingen als hepatitis of zelfs hiv oplopen. Vooral als je gepierced wordt op een intieme plek, is dat echt geen pretje.

Reviews

Als je de beste piercingshops zoekt, is het internet je beste vriend. Google om precies te zijn. Bij de meeste piercingshops vind je tientallen, soms wel honderden reviews van klanten. Neem deze even goed door voordat je bij een piercingshop binnenwandelt. Onthoud wel: ontevreden klanten laten eerder een review achter dan tevreden klanten.

Beste piercingshops van Nijmegen

Rising Bastards

Wil je een gaatje (of twee, of...) in je oor laten schieten? Kijk dan niet verder. Rising Bastards aan de Tweede Walstraat 43 is een heel inspirerende piercingshop. Naast het schieten van piercings kun je er gelijk ook terecht voor de mooiste piercingsieraden van luxe merken Maria Tash en BVLA. Naast oorpiercings, zetten ze ook wenkbrauw-, lip-, tong-, navel-, tepel-, dermal en een intieme piercing.

Skin-a-Matic

De etalage van deze piercingshop ziet er zo uitnodigend uit dat je wel wekelijks zou willen terugkomen. Op Facebook krijgt de shop een 4,6 van 5. De grootste pluspunten die worden beschreven is de professionaliteit, vriendelijkheid en het meedenken van piercer Kim. Ook handig: via Facebook kun je online een afspraak maken. 

skin a matic piercing nijmegen

Lees ook: Heb jij een derde tepel zonder dat je het weet