Beauty / Lichaam
Lichaam

Zo voel je je zekerder in bikini

Je hebt ongetwijfeld al duizenden ‘hoera, het is bijna zomer’-berichtjes voorbij zien komen. Dat betekent dat je binnenkort weer appjes krijgt van je vrienden met de vraag of je naar het strand wilt. En dan moet je in bikini. Shit.
 
De hele fitgirl hype heb je nooit echt gesnapt. Nou ja, tot nu dan. Dat confronterende moment waarop je dit jaar voor het eerst in bikini gehuld het strand opgaat. Het blijft vaak effe een ongemakkelijk momentje. Wij hebben een aantal tips voor je om je wat zekerder te voelen!
 
Investeer in een goede bikini
Je hebt vaak de neiging om een goedkope bikini te kopen omdat je ‘m toch niet zo vaak aan gaat doen. Daarnaast wil je ook graag met de mode meedoen en koop je een bikinietje die een model draagt. Maar wat een model goed zit, kan jou verschrikkelijk staan. Heb jij bijvoorbeeld een flinke voorgevel? Laat die mooie triangel bikini’s dan voor wat het is, en ga voor een bikini die meer steun biedt. Ook kun je veel beter wat meer geld uitgeven voor kwaliteit en mooier design. Je voelt je meteen een stuk zelfverzekerder.  


 
Druk je een paar keer op
Eenmaal op het strand, besef je dat je eigenlijk wat eerder had moeten werken aan een strak lichaam. Maar ho! Er is toch iets wat je nog even last minute kunt doen en dat is jezelf opdrukken. Het klinkt een beetje vreemd, maar de spieren in je armen zetten zich meteen een klein beetje uit wanneer je je opdrukt, waardoor je armen er wat gespierder uitzien. 
 
Een lekker kleurtje
Wanneer je huid al een beetje een bruine tint heeft, voel je je vaak prettiger op het strand dan wanneer je nog spierwit bent. Ga voordat je jezelf in bikini hult voor je vrienden dus even in je tuin liggen waar niemand je ziet of smeer een beetje zelfbruiner op. Ook kun je voor de zonnebank gaan, maar doe dit wel met mate!
 
Alles mooi geschoren
Hoe ongemakkelijk voel je je wanneer je op het strand ligt en je ziet opeens een ongeschoren rijtje haren? Niet erg fijn kunnen we je vertellen. Neem daarom de tijd om alles te scheren voordat je richting het strand vertrekt. Wanneer je het rustig aan pakt, heb je trouwens veel minder snel kans op die vervelende rode bultjes. Hoge pijngrens? Ga dan voor harsen, blijft het mooi een tijdje weg!
 
 
Luchtig tuniekje
Een bikini, of zelfs een badpak, kan erg bloot aanvoelen. Je wilt op het strand natuurlijk niet verpakt lopen in een lange broek en shirt, dus was luchtigs is wel van belang. Als je je echt heel erg opgelaten voelt in een bikini of een badpak, kun je altijd een leuk luchtig tuniekje dragen voor over je badkleding heen. Zo ben je toch wat meer bedekt.
 
Mooie zonnebril
Hoewel je met een zonnebril alleen maar je toet een beetje bedekt, voel je je achter die twee glazen al een klein beetje anoniemer waardoor je je automatisch ook wat minder opgelaten voelt. Zeker wanneer je ook nog eens een heel mooi exemplaar draagt, zal daar de aandacht eerder naartoe gaan.

En? Wanneer ga jij richting het strand?