Zo verlicht je je menstruatiepijn op een natuurlijke manier

Lichaam door Sandra E

Het is geen pretje, je menstruatie en de bijbehorende pijn. Een keer in de maand moeten we eraan geloven en is het dagen afzien. Sommigen vrouwen zijn er met één of twee dagen vanaf, terwijl andere vrouwen ruim een week last hebben. Pijn en menstrueren gaan hand in hand. Van buikpijn tot misselijkheid of van rugpijn tot pijn in de heupen. Je kunt dit onderdrukken met pijnstillers, maar je kunt jouw menstruatiepijn ook op een natuurlijke manier verminderen.

menstruatiepijn verlichten

Lees ook: Als je menstruatiepijn ondraaglijk wordt

Vermijd zoveel mogelijk oestrogeen

Laten we meteen even met een stukje natuurkunde beginnen. Chemische stoffen zoals triclosan en BPA oxybenzone verhogen het onnatuurlijke oestrogeen in het lichaam. Producten zoals antibacteriële gels, zonnebrand, kunststof en blikjes bevatten deze chemicaliën. Zoek dus naar producten met minder of geen van deze ingrediënten.

Eet meer kruisbloemige groenten

Kruisbloemige groenten zijn groenten zoals broccoli, spruitjes en bloemkool. Eet tijdens je menstruatie net even wat meer van deze groenten. Ook dit helpt het lichaam bij het uitdrijven van ongewenste oestrogenen.

Eet minder geraffineerde suikers

Menstruatiepijn kun je aanzienlijk verminderen door minder geraffineerde suikers te eten. Natuurlijke suikers zoals fruit zijn oké, maar de suiker die in gebak of frisdrank zit kun je tijdens je menstruatie beter laten staan.

Sport meer

De beste therapie voor menstruatiepijn: sport. Beweging helpt bij veel vrouwen echt tegen menstruatiepijn. Het is moeilijk om met helse buikpijn de motivatie te vinden om te gaan sporten, maar de voordelen zijn echt enorm. Sport ondersteunt pijnverlichting en stimuleert de productie van endorfine: een natuurlijke pijnstiller en gelukshormoon.

Neem vitamine B

Vitamines zijn belangrijk voor leverontgifting. De lever is het hoofdorgaan dat overtollige hormonen gaat verwijderen. Neem wat extra vitamine B6 tijdens of rond de menstruatie. Het kan helpen bij prikkelbare gevoelens of gespannen borsten.

Hang in there!

Lees ook: Hoe reizen je menstruatie kan beïnvloeden