Twijfels over anticonceptie? Dit boek is een must read!

Lichaam door Ze.nl

Krijg ik echt minder zin in seks door de pil, kan een spiraaltje mijn baarmoeder doorboren en kunnen hormonen écht plaatselijk worden afgegeven? Als je twijfelt over anticonceptie zit je met veel vragen. Van een rondje Google word je vaak niet veel wijzer. De horrorverhalen slingeren je om de oren. Wat is nou een fabeltje en wat is een feit? Als je anticonceptiemethodes onderzoekt, wil je zeker weten dat je de juiste informatie hebt. Hier komt het nieuwe boek 'De anticonceptiebijbel' goed van pas!

Lees ook: Ontdek welke beha het beste bij jouw borsten past

Alle ins & outs over anticonceptie

Op Wereld Anticonceptiedag – 26 september - is ‘De anticonceptiebijbel’ van LotteLust en Laura Hiddinga verschenen. In dit stijlvolle boek lees je alles wat je moet weten over de 20(!) verschillende anticonceptiesoorten. Hierbij moet je niet alleen denken aan vormen de anticonceptiepil, het condoom en het spiraal. Ook worden minder bekende methodes als het pessarium, staafje en hormoonvrije methodes meegenomen.

Verder lees je hoe het ook al weer zat met je ovulatiecyclus en wat het effect is van hormonen op je lichaam. LotteLusts seksuologe Marjolein Abma licht per methode toe wat het effect is op je seksleven. Ook belangrijk! 

Bijna vijftig vrouwen en mannen delen hun ervaringen met de verschillende methodes waaronder bekende vrouwen Mandy Woelkens, Cathelijne Blok en Linda de Munck. Dankzij de vrolijke opmaak en speelse illustraties ziet het boek er ook nog stijlvol uit!

Bestel De anticonceptiebijbel hier!

Lees ook: Bloody hell: Zo krijg je menstruatievlekken uit je ondergoed