Bloody hell: Zo krijg je menstruatievlekken uit je ondergoed

Lichaam door Redactie Ze.nl

Tijdens het maandelijkse ‘feestje’ is het velen van ons weleens overkomen: doorlekken. Iets waar niemand op zit te wachten, maar waar we helaas wel mee moeten dealen. Helaas verdwijnen de vlekken niet altijd met alleen wat warm water. Wat is de beste manier om menstruatievlekken te doen verdwijnen? Wij zochten het voor je uit.

menstruatievlekken

Menstruatievlekken verwijderen: 6 manieren

Ten eerste is het belangrijk om snel te handelen. Zodra je merkt dat je doorlekt is het verstandig om het kledingstuk direct met koud (!) water te spoelen. Doe dit niet gelijk met warm of heet water. Hierdoor gaat de vlek er namelijk lastiger uit. Mocht het hiermee niet gelukt zijn, dan wordt het tijd voor de volgende manieren:

  1. Een speciaal vlekverwijderingsproduct. Mocht je dit in huis hebben, dan is dit dé ultieme oplossing. Spuit wat van het product op de vlek, dep met een droge doek... en weg is het bloed!
  2. Een emmer koud water met zout. Dep vervolgens met een doekje op de vlek tot het verdwijnt.
  3. Shampoo. Maak je kledingstuk eerst nat met koud water. Smeer de vlek daarna in met shampoo en wrijf met een borsteltje. Na 1 of 2 minuten poetsen zie je de vlek verdwijnen.
  4. IJsklontje. Leg een schone doek onder de stof waar het bloed op is gekomen. Neem het ijsklontje en wrijf er heel snel mee op en neer over de bloedvlek. Even volhouden, maar het werkt perfect!
  5. Een emmer met melk. Ja, dit werkt serieus. Laat het kledingsstuk enkele uren weken in melk (voordat je het spoelt met koud water). Wrijf vervolgens met een droge doek over de vlek heen. Voilà!
  6. Witte azijn. Giet dit direct op de vlek, en wrijf het zachtjes in. Stop vervolgens het kledingstuk in de wasmachine.

Mocht dit allemaal niet werken, dan pas raden we je aan te werken met een bleekmiddel. Maar een tip: doe dit wel voorzichtig of test het eerst op een verborgen plek. Een bleekmiddel kan namelijk de kleur van je kledingsstuk volledig ruïneren. En dat willen we allemaal niet. En spoel je ondergoed goed uit met water met gebruik met bleekmiddel. Succes!

Lees ook: Dit zegt de kleur van je menstruatiebloed over je gezondheid