Mama / Zwanger
Zwanger

28 weken zwanger: Voorbij het tweede trimester

28 weken zwanger: dat betekent dat het tweede trimester officieel voorbij is! Nu ja al je zwangerschapsweken op de voet volgt, merk je misschien ook dat het langzaam wat zwaarder begint te worden. Je draagt ook flink wat kilo’s extra met je mee! En terwijl jij misschien steeds iets zwakker voelt door zwangerschapskwaaltjes, wordt jouw baby juist steeds sterker. 

Langs de meetlat: 37,8 cm
Op de weegschaal: 1033 gr

28 weken zwanger

28 weken zwanger: Hik!

Voel je af en toe ritmische schokjes in je buik? Dan kan het heel goed dat jouw baby de hik heeft. Dat is ook niet zo gek, want hij oefent nog steeds met ademhalen, kan zich verslikken en hoesten. De hik hoort daar dus helemaal bij en is volledig onschuldig. Het is juist eigenlijk best schattig! Verder kan jouw kindje nu al volledig knipperen en blijft de rest van het gezichtsvermogen zich ook ontwikkelen. Rondom zijn spieren en botten vormt zich extra vet, wat hem straks in de buitenwereld warm moet houden. 

28 weken zwanger: Het derde trimester begint

Het derde en laatste trimester begint als je 28 weken zwanger bent. Vaak wordt het tweede trimester als fijnste periode gezien: de klachten zijn het minst en je energiek is het best. Het kan dus goed zijn dat je je in het derde trimester weer minder goed gaat voelen en je ook meer last krijgt van zwangerschapskwaaltjes. Denk aan bekkeninstabiliteit, rugklachten en je kunt ook weer extra moe zijn. Maar het mag! Je bent zwanger! Pak dus je rust als je daar behoefte aan hebt. Middagdutjes zijn helemaal oke. 

Ga snel naar de volgende: 29 weken zwanger