Mama / Zwanger
Zwanger

27 weken zwanger: bijna af

Je bent nu 27 weken zwanger en het einde van je zwangerschap komt na al die weken eindelijk een beetje in beeld. Je zult merken dat de laatste weken voorbij vliegen, maar het zal niet onopgemerkt gaan: je baby wordt steeds zwaarder en dat zul je lichamelijk gaan merken.

Langs de meetlat: 37 cm.
Op de weegschaal: 925 gram

27 weken zwanger

27 weken zwanger: klein maar fijn

Je baby’tje is misschien nog behoorlijk klein, toch ziet hij er al uit als een echte baby. Het enige wat ‘ie nog mist zijn die typische bolle babywangen, deze zullen pas in de laatste weken komen. Je baby’s longen en hersenen ontwikkelen zich nog steeds. Het vruchtwater ademt hij in en uit, waarmee hij alvast ‘oefent’ voor straks buiten de buik. Toch duurt het nog ongeveer 10 weken voordat je baby echt 'af' is. Als 'ie dan geboren wordt, is jouw kleintje officieel niet meer prematuur.

27 weken zwanger: onrustige nachten?

Het is niet gek als je nachtrust steeds een stukje minder wordt naar aanloop van je bevalling. Misschien pieker je, of lig je niet meer zo comfortabel door je groeiende buik. Op je rug liggen is niet meer zo fijn en op je buik liggen is er al helemaal niet meer bij. En het kan ook heel goed dat je steeds vaker moet plassen in de nachtelijke uurtjes! Lekker dan! Ineens begrijp je wel waarom er zoiets als ‘zwangerschapsverlof’ bestaat. 

Benieuwd naar volgende week? Ga snel naar 28 weken zwanger!