Mama / Zwanger
Zwanger

26 weken zwanger: baby groeit als kool

Yes: 26 weken zwanger. Wat gaat de tijd snel, hè. Je hebt 'nog maar' zo'n 14 weken te gaan. Het aftellen kan beginnen... ten minste, als je dat niet al deed. Als je 26 weken zwanger bent, start er een groeispurt van je kindje. 

Langs de meetlat: 35,6 cm
Op de weegschaal: 820 gram

 

26 weken zwanger: gezicht en longen

Eerst ging de ontwikkeling van je babytje nog langzaam, maar vanaf 26 weken zwanger zijn gaat het steeds sneller. Zo wordt het gezichtje steeds menselijker. De lippen, oogleden en wenkbrauwen krijgen meer definitie. Ook krijgen de melktanden in het tandvlees steeds meer vorm. Bij 26 weken zwanger is het ook mogelijk dat je baby'tje op zijn duim begint te zuigen! 

Ook de longen zijn druk in ontwikkeling om het vorm van de verschillende vertakkingen in de luchtwegen. Ook de hersenen groeien hard door. Bij 26 weken wordt er een beginnetje gemaakt aan de smaakpapillen. Ook de afdrukken op de vingertoppen zijn rond de 26 weken al aanwezig.

26 weken zwanger

26 weken zwanger: groeispurt

Niet alleen je kleine spruit maakt een sprintje in zijn of haar ontwikkeling. Je zult zien dat zijn of haar gewicht elke week enorm toeneemt. Je baby verliest langzaamaan de 'donshaartjes' die beschermen tegen het vruchtwater. Vergis je niet, hij of zij is nog steeds niet sterk genoeg om buiten je baarmoeder te leven. 

26 weken zwanger: Pretecho

Tot ongeveer 26 weken is het mogelijk om je baby te zien in één echo. Voor veel ouders is 26 weken zwangerschap dus het moment voor een zogeheten pretecho in 3D of 4D. Vraag bij je verloskundige naar de mogelijkheden.

 

Ga snel naar de volgende: 27 weken zwanger