16 weken zwanger: hallo klein duimelotje!

Zwanger door Redactie Ze.nl

En we zijn alweer aanbeland in week 16 van je zwangerschap! Grote kans dat je nog steeds je zwangerschap per week op de voet volgt, er gebeurt immers ook zoveel in je buik. Je baby is nu ongeveer net zo groot als een avocado en heeft misschien wel net zo’n rimpelig huidje. Precies daarom krijgt hij ongeveer in deze week een wit, vettig beschermlaagje over zijn huid. Ondertussen geniet jij hopelijk volop van je zwangerschap!

Langs de meetlat: 10,8 cm
Op de weegschaal: 95 gram

16 weken zwanger

16 weken zwanger: duimelotje in je buik

Na 16 weken zwangerschap ontwikkelt de zuigreflex van je kleintje zich: het kan dus zomaar zijn dat die kleine schat nu aan het duimen is in je buik. Verder wordt er een witte, vettige laag over zijn huidje gemaakt. Dit beschermt je baby tegen al het schadelijks wat in vruchtwater kan zitten. Misschien herken je het wel van bevallingsfoto’s: bij sommige baby’s zit er nog een beetje van dit laagje op de huid. 

16 weken zwanger: Ga leuke dingen doen!

Nu het eerste trimester ruim voorbij is, heb je hopelijk weer wat meer energie om leuke dingen te ondernemen. Zwanger zijn betekent natuurlijk niet dat je helemaal niets meer kunt! Sterker nog, dit is misschien wel het goede moment om een babymoon in te plannen: nog een laatste keer romantisch samen op vakantie voordat je baby er is en je minder tijd hebt voor elkaar. Als je wilt weten hoe het met zwangerschap en vliegen zit, daar hoef je je nu gelukkig nog niet druk om te maken. 

Ga gauw door naar de volgende: 17 weken zwanger