De beste kapsels voor een lang gezicht 2019

Haar door Laura

Een langwerpige gezichtsvorm? Dan zul je vast gemerkt hebben dat niet elk kapsel je even goed staat. De ene coupe zal je lange gezicht meer benadrukken dan de andere. No worries, geen reden om een lang gezicht te zetten (haha)... er zijn genoeg prachtige kapsels. Kijk maar eens naar deze inspiratie.

blake lively lang gezicht kapsel

Lees ook: Hippe kapsels 2019: dit zijn ze

Deze kapsels staan WEL bij een lang gezicht

Een kapsel vinden die bij jouw gezichtsvorm past draait allemaal om balans. Door meer in de breedte te werken kun je de lengte van je gezicht optimisch verkleinen. Heel lang en steil haar past dus niet bij een langwerpige gezichtsvorm. Dit doet je gezicht langer lijken. Een halflang of kort (maar niet té kort) kapsel met laagjes en volume is een goede match bij een langwerpig gelaat. Kies voor kortere laagjes aan de voorkant van je gezicht en het liefst een iets schuine scheiding in je haar. Een middenscheiding brengt de aandacht naar het midden van je gezicht: het langste punt.

Als je wel kiest voor een lang kapsel kun je aan de kant van je scheiding je lokken achter je oren steken. Draag er ook grove oorbellen bij om een lang gezicht optisch breder te maken. Ook een pony met laagjes en slag staat prachtig als je een lang gezicht hebt. Het verbergt een stukje van je voorhoofd en brengt je gelaat in balans.

Deze kapsels staan NIET bij een lang gezicht

Extremen matchen niet met een lang gezicht. Dus geen supersteil, superlang of superkort haar... of combinaties hiervan. Ook kapsels met veel korte lagen en volume bovenop laten je gezicht langer lijken. Een korte of halflange bob staat wel bij een lang gezicht, maar zorg dat het niet recht afgeknipt wordt.

Inspiratie: kapsels voor een lang gezicht

Tip: Neem foto's mee naar de kapper, maar vraag ook om zijn of haar professionele advies! 

kapsels lang gezicht

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Rosie HW (@rosiehw) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sarah Jessica Parker Daily (@sjp_daily) op

kapsels lang gezicht 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Franja é Foda (@franjaefoda) op

lang gezicht kapsels 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door 3allModa - عالموضة (@3allmoda) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Charlotte Tilbury La Jolla (@charlottetilburylajolla) op

kapsels lang hoofd

Lees ook: De mooiste opsteekkapsels 2019

Beeld: Getty