Beauty / Haar
Haar

De beste kapsels voor een ovaal gezicht

Reageer 0

Heb jij een ovaalvormig gezicht? Gefeliciteerd! Je hebt namelijk de makkelijkste gezichtsvorm als het aankomt op kapsels. Waarom? Omdat jij écht vrijwel alles kunt rocken. Dat gezegd hebbende, ben je vast razend benieuwd welke kapsels allemaal mooi bij jouw ovale gezichtsvorm passen. Lees daarom snel verder over de beste kapsels voor een ovaal gezicht. 

kapsels ovaal gezicht

Celebrities met ovaal gezicht

Weet je nog niet zeker of je een ovale gezichtsvorm hebt? Celebrities als Blake Lively, Julia Roberts en Kelly Rowland hebben ook een ovaal gezicht en kunnen dan ook vrijwel elk kapsel goed hebben. Weet je nog, Julia Roberts in de film Mother's Day? Juist, zelfs die knalrode en rete steile boblijn met pony stond haar nog fantastisch. Mede door haar werk als actrice, is zij in het verleden moeiteloos van lang tot kort haar geswitcht en heeft ze zo ongeveer alle kleuren van de regenboog gehad.

kapsels ovaal gezicht

Lang haar | Kapsels ovaal gezicht

Lang haar past uitstekend bij jouw gezichtsvorm. Golvend haar tot op je billen of korter aan de voorkant - het kan allemaal. Het wereldberoemde kapsel van Jennifer Aniston past uitstekend bij jouw ovale snoet. De lange achterkant met wat kortere plukjes aan de voorkant, waarbij de voorste plukjes de kaaklijn omlijsten. Omdat vrijwel alles jou staat, is jouw valkuil om een kapsel te kiezen dat niet bij je past. Waak ervoor dat je een kapsel kiest dat niet bij je persoonlijkheid en haarstijl past. Laat je dan ook altijd adviseren door je kapper.

kapsels ovaal gezicht

Halflange bob (lob) | Kapsels ovaal gezicht

Een lob kapsel is feitelijk gewoon een halflange bob, waarbij je haar tussen kin- en schouderlengte valt. Je rockt het met een ovaal gezicht, omdat je voorste plukken je gezicht omlijsten en accentueren. Je kunt ervoor kiezen om je haar recht naar beneden te laten vallen of een beetje naar achteren te stylen voor wat meer volume. Het fijne aan halflang haar is dat je het ook nog goed kunt opsteken. Om meer textuur in je lob te brengen, kun je zeezoutspray of volumepoeder gebruiken.

Boblijn | Kapsels ovaal gezicht

Van de halflange bob door naar de korte boblijn. Bij dit kapsel vallen de voorste plukken van je haar precies op kinlengte. Je kunt ervoor kiezen om je boblijn kaarsrecht te laten knippen, maar het staat ook leuk om de voorste plukken iets langer te laten dan de achterkant. Op die manier geef je je kapsel een speelse look. kapsels ovaal gezicht

Pony | Kapsels ovaal gezicht

Wil je nog een stapje verder? Laat dan een pony bij je kapsel knippen. Die komen in alle soorten en maten, zo heb je schuine, kaarsrechte, rommelige en lange pony's. En weet je wat? Het staat je waarschijnlijk allemaal. Afhankelijk van jouw haartype kan de kapper je adviseren welke pony het beste bij je past. Bij dik haar is dit over het algemeen een rechte pony, terwijl je bij fijn haar heel goed weg komt met een rommelige pony die je als gordijntjes weg kunt vegen. Twijfel je nog aan een pony? Deze celebs hadden ooit een pony.

kapsels ovaal gezicht

Kort | Kapsels ovaal gezicht

En daar is 'ie dan: het stoerste kapsel van allemaal. Een kort kapsel, ofwel een pixie cut, staat ook ontzettend tof bij een ovale gezichtsvorm. Durf je het nog niet aan? Laat je kapsel dan eerst in een (halflange) bob knippen, voordat je de schaar er helemaal in zet. Met haar geldt namelijk altijd: het kan wel korter, maar het kan niet langer. Extensions uitgesloten dan, natuurlijk. 

kapsels ovaal gezicht

Extra | Kapsels ovaal gezicht

"Don't be extra" - said no one ever tegen iemand met een ovaal gezicht. Jij kan namelijk fluitend 'extra' zijn, zonder er belachelijk uit te zien. Varieer met verschillende hippe kapsels, probeer eens een funky haarkleur of knip je haar lekker kort. Bij jouw ovale koppie past namelijk vrijwel alles.

Lees hier over de beste kappers in Rotterdam, de beste kappers in Amsterdam, de beste kappers in Utrecht en de beste kappers in Den Haag.

Beeld: Getty

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen