De 5 grappigste make-up spelletjes op een rij

Make-up door Roos

Voor een feestje, een borrel of gewoon naar je werk: zo nu en dan is het leuk om je eens op te tutten. Vind je het leuk om met make-up te experimenteren of wil je gewoon een middagje lachen met vriendinnen? Dan vallen deze make-up spelletjes vast in de smaak. Van je make-up in alfabetische volgorde tot je op laten maken door je vriend: dit zijn de leukste make-up spelletjes.

1. Alfabet | make-up spelletjes

Je make-up in alfabetische volgorde aanbrengen? Leuk! Zou je denken. Dat dacht Nikkie van Nikkie Tutorials ook, totdat ze besefte dat ze zou moeten beginnen met blush. En primer zou ze pas helemaal aan het einde mogen opdoen, terwijl dit normaal de eerste stap van haar routine is. Kortom, een hilarische challenge waarvan je vast benieuwd bent hoe ze het ervanaf heeft gebracht.

2. Vijf Minuten | make-up spelletjes

Je make-up aanbrengen in vijf minuten? Geen probleem als je enkel wat mascara draagt. Het wordt pas lastiger wanneer je make-uproutine uit flink wat stappen bestaat, zodat bij YouTuber Carli Bybel. Lukt het haar om al haar stappen (inclusief nepwimpers) binnen vijf minuten uit te voeren? Kijk zelf maar. En probeer het daarna zelf!

3. Opmaken door vriend | make-up spelletjes

Mannen hebben over het algemeen geen idee van make-up. Mascara? Dat breng je toch op je oogleden aan? Laat staan dat ze weten waar je primer of blush moet aanbrengen. Kortom, hilariteit alom als je je make-up door hem aan laat brengen, zoals in de video hieronder. Veel plezier! Of moeten we zeggen: sterkte.

4. Zonder spiegel | make-up spelletjes 

Het lukt misschien nog wel om mascara aan te brengen zonder spiegel voor je neus, maar gaat dit nog steeds zo soepel als je eyeliner op doet? Om nog maar te zwijgen over wenkbrauwpotlood, want hoe weet je überhaupt waar je wenkbrauwen lopen zonder spiegel? Kortom, dit spelletje staat garant voor een slappe lachbui met vriendinnen.

5. Verkeerde hand | make-up spelletjes

Breng jij ook altijd je make-up met dezelfde hand aan? Je bent zeker niet de enige. Sterker nog, er zullen weinig mensen zijn die hun make-up kunnen doen met hun verkeerde hand. Reden genoeg om dat eens te testen! Hoe strak trek jij je eyeliner met je niet-schrijfhand? En hoe zit het met lippenstift? Kortom, aan de slag!

Lees ook: Nagels sneller laten drogen: de 5 beste trucjes