15 tekenen dat je geen make-up-persoon bent

Make-up door Kimberly
Een blushje hier, een glossje daar, maar stiekem heb je er maar de ballen verstand van. Daarom zetten wij 15 tekenen dat je geen make-up-persoon bent op een rij. Gewoon… omdat je het waard bent! 
 
Chickenskin, dikke vette chickenskin krijg je van ‘apparaten’ als wimperkrullers. Het doet je eerder denken aan een martelwerktuig dan een beautyproduct. 
 
Ondanks de - vergeten - oogmake-up die je draagt, zit je nonstop in je ogen te wrijven. Gevolg: lookalike pandabeer.  

 
Binnen de lijntjes kleuren is nooit echt jouw sterkste punt geweest, maar als het aankomt op het aanbrengen van lippenstift, loopt het uit op een groot fiasco. Zo makkelijk is het namelijk nog niet om te zien waar je lip eindigt of te weten dat je eerst aan je vinger moet sabbelen om geen roodbevlekte tanden te krijgen. 
 
Mascara opbrengen? Niet bepaald appeltje-eitje. Elke keer als het borsteltje ook maar enigszins in de buurt komt van je oog, knijp je je ogen kneiterstrak dicht. Fail! 
 
Bovendien is het tranen met tuiten geblazen tijdens het aanbrengen van oogmake-up. 
 
Pluspuntje! Eyeliner aanbrengen kun je best wel goed – al zeg je het zelf, maar het rechterlijntje even mooi krijgen als dat van je linkerooglid? Mission impossible
 
Of er een match is tussen jouw huidskleur en je foundation? Nope. 
 
Jouw make-up zit overal waar het niet hoort te zitten: op de spiegel (mascara-uitschieters), op je theemok (vette lippenstiftvlekken) en op je - pasgewassen - kleren. Goddamn! 
 
Je bent groot fan van make-uptutorials, maar nooit ziet ook maar één veegje of streepje er hetzelfde uit. 
 
Potverdikkie, € 20 voor een likje verf?! € 30 voor een beetje plamuurspul?! Waarom tientallen euro’s neerleggen terwijl je het ook voor een eurootje kunt krijgen op de markt?  
 
Niet alleen het aanbrengen, maar ook het verwijderen van make-up vind je problematisch. Elk reinigingsmelkje, olietje en doekje komt eraan te pas, hoor! 

 
Een touche eclat?! Daar zet je alle mogelijke vraagtekens bij, net als bij alle andere onbegrijpelijke producten. 
 
Je gezicht shapen. Je gezicht wátte? Eh… contouren dus. Daar heb je maar één woord voor: penibel
 
Altijd al afgevraagd waar die zure lucht vandaan komt tijdens het praten?! Het is inderdáád je - gestifte - bovenlip. Jouw meeste make-upproducten zijn over de datum. Ja, we horen je al denken: kan dat over de datum gaan? Jup, dat kan.
 
Foundation gebruik je weleens voor nude-lippenstift en matte oogschaduw voor het bedekken van je ondergrondse puist. En dat allemaal in het kader van milieu, ecologie en duurzaamheid of naja, eigenlijk eh... onwetendheid. Whoeps! 

Herken jij je in de bovenstaande dingen?