U-spotorgasme: wat is het en hoe werkt het?

Intiem door Redactie Ze.nl

Een Big O, de kleine dood, happy ending of gewoon: een orgasme. Hoe je het ook wilt noemen: we willen het allemaal! Het leuke aan seks is dat er altijd wat nieuws te leren valt. Zin om iets kersvers te proberen tussen de lakens? Ontdek het U-spotorgasme met tips van de orgasmegids van LotteLust...

Lees ook: 5 manieren voor intensere orgasmes

Orgasmekloof 

Eerst even dit... wist je dat 95% van de heteromannen elke sekspartij klaarkomt tegenover 35% van de heterovrouwen? Oneerlijk, hè? Om deze orgasmeskloof te dichten, heeft LotteLust - online magazine over seks en liefde - het boek 'Kom je ook?' geschreven. Een handboek die je alles bijbrengt over het vrouwelijk orgasme: hoe een orgasme werkt, de meest voorkomende orgasme-issues, wat te doen bij pijnlijke seks, de beste standjes, speeltjes en vooral veel nuttige tips. Fun, informatief, praktisch en op een luchtige en classy manier. 

Ook beschrijft auteur Laura Hiddinga in het boek maar liefst 13 orgasmes. Eén van de meest opvallende hoogtepunten is zonder twijfel het U-spotorgasme: klaarkomen door te friemelen rondom je urinebuis. Voor Ze.nl mochten we het volgende hoofdstuk uit het boek delen:

 

De U-spot: wat is het?

De clitoris is enkel voor genot, de vagina voor baby making én genot. En de plasbuis…? Alleen om je blaas mee te legen? Fout! Als we het over de urinebuis hebben dan denken we alleen aan onze toiletbehoefte, maar je plasgaatje kan zoveel meer. Introducing: het U-spotorgasme. Het plekje ligt tussen de clitoris en vaginale opening. Met het blote oog is het net te zien. De plasbuis mag zich met recht een erogene zone noemen, hij wordt namelijk aan drie kanten omringd door zenuwuiteinden. Je plasbuis zelf is niet de U-spot, het gaat om het zachte weefsel eromheen. Als je hierover wrijft, zwelt het op. Na een tijdje ontdek je een lekkere sensatie. Met de juiste move kun je een hoogtepunt krijgen.

Joke (43): "Om te ontspannen, laat ik me eerst masseren of masseer ik mezelf. Eerst moet ik goed opgewonden zijn voordat ik een U-spotorgasme kan opwekken. Dan strijk ik met een vinger rustig over dit gebied. Een beetje alsof je aait. Behalve een strijkende beweging, kan een soort pulkende beweging ook lekker zijn. Ik houd mijn tempo en intensiteit vast. Na enige tijd voel ik dit hele gebied samentrekken. Nog steeds ga ik door met dezelfde techniek. Dan voel ik een heel fijne stroom van energie over mijn lichaam vloeien."

Hoe bereik je het?

Veiligheid voorop

De U-spot en je plasgaatje zijn heel gevoelig. Het laatste wat je wilt is wondjes veroorzaken die kunnen ontsteken. Een natte omgeving is daarom een must. De klieren die in je binnenste schaamlippen liggen, maken uit zichzelf vocht aan. Daarbij is een drupje glijmiddel niet overbodig.

Vingerwerk

Een U-spotorgasme lijkt een lastige taak, maar er is in ieder geval één meevaller. Er is namelijk één type stimulatie die het beste werkt. En dat zijn cirkelvormige bewegingen. Gebruik je wijsvinger om rondjes te tekenen rondom je urethra. Start op je gemak en luister goed naar hoe je lichaam reageert. Voel je nog niets tintelen? Voer het tempo en de druk ietsjepietsje op. Probeer dit weer vijf 5 minuten uit en ga zo door totdat je ontdekt welke move voor jou werkt. Houd dit net zo lang vast totdat je een piek voelt.

 

Nieuwsgierig naar meer over het vrouwelijk orgasme? Koop 'Kom je ook?' via LotteLust.nl en ontvang tijdelijk een gratis speeltje bij je bestelling!

kom je ook? laura hiddinga lottelust

Lees ook: Kunnen vrouwen squirten? - Seksmythes ontkracht

Bron: Kom je ook? (2019) - Laura Hiddinga / LotteLust