Deze soorten vulva's bestaan er

Intiem door Juliët

De vulva, wat weten we nou eigenlijk over haar? Er zijn namelijk verschillende soorten vulva's. Lees gauw verder en kom erachter wat het verschil is tussen een vulva en een vagina. Oh ja en welke soorten er allemaal zijn!

 

Wat is een vulva?

Eigenlijk is het heel simpel; het verschil tussen de vulva en de vagina is dat de vulva uitwendig is en de vagina inwendig. Beide zijn ze onderdeel van ons vrouwelijk voortplantingssysteem, maar toch zijn ze verschillend. De vulva is namelijk het gebied begrensd door de venusheuvel, de liezen en de anus. De buitenste schaamlippen, binnenste schaamlippen en de vagina-opening horen bij de vulva. Het gebied bij de vagina loopt uit van de vulva tot aan de baarmoeder, dus het inwendige gedeelte.

 

Verschillende soorten vulva's

Volgens Elite Daily schijnen er vijf soorten vulva's te zijn. Iedereen ziet er anders uit en doordat we zo weinig vulva's zien weet je eigenlijk niet de uiterlijke verschillen. Die zijn er zeker. Er zijn natuurlijk ook allerlei combi's mogelijk. De verschillende soorten vulva's helpen je te laten zien dat je vulva niet lelijk of raar is, maar juist hartstikke normaal!

 

1. Ms. Barbie

Ja je leest het goed een Barbie-vulva. Hierbij zijn de binnenste schaamlippen ontzichtbaar. Deze worden bedekt door de buitenste schaamplippen. Veel mensen beschouwen deze vulva als 'normaal', maar deze komt juist het minst voor. Er bestaat trouwens ook helemaal geen 'normale vulva'. Ze zijn er in alle kleuren en maten.

 

2. Ms. Curtains

Bij de Ms. Curtains vulva geldt juist dat de binnenste schaamlippen uitsteken tot voorbij de buitenste schaamlippen. Per persoon verschilt natuurlijk weer hoe ver deze uitsteken. Dit type vulva komt het meeste voor!

 

3. Ms. Puffs

Dit type vulva lijkt veel op Ms. Barbie, maar is toch net weer anders. Deze vulva heeft namelijk grotere schaamlippen. Deze zitten vaak wat lager en worden gezien in verschillende schaamlippen. Van groot tot opgeblazen en van dun tot los. Dit heeft overigens niets te maken met je leeftijd of gewicht.

 

4. Ms. Horseshoe

We gaan door met Ms. Horseshoe. De opening van de vulva van dit type is aan de bovenkant wat breder. De binnenste schaamlippen zijn hierdoor zichtbaar. Verder naar onder toe bedekken de buitenste schaamlippen de binnenste wel en daardoor krijg je een hoefijzer-achtige vorm.

 

5. Ms. Tulip

Last but not least is Ms. Tulip. Dit type lijkt namelijk op een knop van een bloem die begint met bloeien, jaja. Hoe dan? De binnenste schaamlippen zijn voor een klein deel te zien tussen de buitenste schaamlippen door. Ze piepen er als het ware tussenuit.