6 soorten zoenen die je ooit van je lover hebt gekregen

Relaties door Sabine

Een zoen voor het slapengaan, een kus als felicitatie of een lekkere smak wanneer jullie elkaar hebben gemist. Jij en je lover zoenen wat af met z’n tweeën. Maar een zoen is natuurlijk niet zomaar een zoen. Er zijn heel wat verschillende kusjes, namelijk…
 
De eerste zoen
Oh my, je voelt je hart nog kloppen in je keel als je eraan terugdenkt. Jullie eerste zoen kan erg fijn zijn geweest of soms juist een beetje tenenkrommend. Maar het is gewoon iets waar jij en je vriend niet omheen konden. Zoals vaak bij een eerste zoen, ging het een tikkeltje onhandig en had het een iets minder hoog vuurwerkgehalte dan de Disney-films je ooit deden geloven. Maar wat was jullie eerste zoen toch spannend! 
 
De snelle zoen 
Het is die ene zoen die je vriend snel op je wang plant wanneer hij al veel te laat is voor zijn werk. Het is de zoen die hij je geeft wanneer zijn vrienden erbij zijn en hij weet dat hij thuis een flinke vloedgolf aan nare woorden over zich heen krijgt als-ie je er geen geeft. Soms heeft hij zo veel haast met het geven van de zoen, dat-ie terecht komt op je neus. Fijn. We zouden dit type zoen dan ook bijna geen zoen durven noemen; eerder een halve zoen. 
 

De handzoen 
Je kunt ons wel wegslepen wanneer het ons overkomt: de kus op je hand. Wanneer in de vrieskou je tengels er bijna afvriezen en je lover je handen vastpakt, er een kus op plant en zachte lucht over je vingers blaast, smelt je. Of wanneer hij afscheid van je neemt door je een kus op de rug van je hand te geven, dan zijn we helemaal verkocht! Zo romantisch. Helaas gebeurt het dan weer niet zo vaak, maar dat maakt het wel weer extra speciaal. 
 
De zuigzoen 
Oh oh oh, weet je nog toen je net samen was met je vriend en de vonken ervanaf spatten? Tijdens jullie honeymoonfase zaten jullie op de achterste rij in de bioscoop gedurende de hele film te zoenen. Maar je nieuwe boyfriend wilde de spanning eens wat opschroeven en voor je het wist, liep je opeens rond met een knoeperd van een zuigzoen in je nek. Oh hell, hoe ging je die in hemelsnaam verbergen? Gelukkig doet je vriend het niet meer (zo vaak).   
 
De pas-wakkerzoen
De pas-wakkerzoen ontvangen we met gemengde gevoelens. Oké, de kus zelf is altijd fijn. En als deze zoen betekent dat je partner eruit moet en dat jij nog lekker kan blijven liggen, is-ie natuurlijk hartstikke welkom. Maar het kan helaas ook zijn dat je deze zoen van vriendlief krijgt omdat je wakker moet worden en hij je op een niet al te brute manier wil ontwaken. Bummer.  
 
 
De Eskimozoen
Oké, je krijgt deze zoen niet vaak, maar je hebt ‘m vast weleens gekregen. Af en toe is je vriend in zo’n schattige bui en geeft hij je niet zomaar een kus, maar een ware Eskimozoen. Ja, zo een waarbij hij zijn neus tegen die van jou aanwrijft. Het is misschien iets minder intiem, maar het kan net zo lief zijn als een gewone zoen. 
 
Van welke zoen kun jij het meest genieten?