Lifestyle / Eten
Eten

S.O.S. knoflookgeur: zo ben je in no time van die stinkende knoflookvingers af

Reageer 0

Hé gatsie, je hebt gisteren pasta met knoflook gemaakt (die was lekker) en de volgende dag stinken je handen nog steeds naar die knoflookgeur (minder lekker). Inmiddels heb je al twee keer gedoucht en nog vaker je handen gewassen, maar het mag allemaal niet baten: de knoflookgeur blijft. Hou maar op, want schrobben met zeep heeft geen zin! Toch zijn er een aantal simpele manieren om van die hardnekkige knoflookgeur af te komen. Je moet ze gewoon even weten.

knoflookgeur

Lees ook: Waarom je de hik krijgt van alcohol (en zo kom je ervanaf)

Knoflookgeur tip 1: Roestvrijstaal 

De beste manier om van die knoflookgeur aan je vingers af te komen is, jawel, roestvrijstaal. Het klinkt misschien een beetje gek, maar als je je vingers langs een roestvrijstalen oppervlak wrijft, wordt de knoflookgeur geabsorbeerd en zijn je handen in no-time weer geurloos. Heb je bijvoorbeeld een RVS wasbak? Of een roestvrijstalen verwarming? Wrijf ze er gewoon even langs om van de knoflookgeur af te komen. Geen zin om bij de verwarming te gaan zitten? Koop dan een roestvrijstalen 'zeepje', die je gewoon naast de wasbak kunt leggen en je handen mee kunt wassen nadat je knoflook hebt gesneden. 

Knoflookgeur tip 2: Zout

Geen roestvrijstaal in de buurt? Scrub je handen dan onder de kraan met zout. Ook dit schijnt te helpen om de sterke knoflookgeur en ook die van ui van je vingers te verwijderen. 

Knoflookgeur tip 3: Koffie

Zowel knoflook, zalm en koriander hebben een flink scherpe geur, waarna je vingers vrijwel altijd stinken als je ermee in de weer bent geweest. Wat helpt? Je knoflookgeur handen insmeren met gebruikte koffiedik en af te spoelen met warm water. Bye bye knoflookgeur!

Knoflookgeur tip 4: Citroensap

Hetzelfde kunstje werkt ook met citroensap. Gewoon je handen wassen met citroensap en je zult merken dat die knoflookgeur zo verdwenen is. Smeer je handen daarna wel even in met handcrème om te voorkomen dat je handen uitdrogen.

Knoflookgeur tip 5: Peterselie

Stinken niet alleen je klauwen naar knoflookgeur, maar ruikt je adem ook een uur in de wind na die pasta met dertig tenen knoflook? Hoe lekker het ook was, achteraf zit je met de gebakken peren: een walm van knoflookgeur om je heen. Wat helpt? Kauwen op een steeltje peterselie. Je zult merken dat die knoflookgeur als sneeuw voor de zon verdwijnt. Ps: vergeet achteraf niet even te checken of er wat groens is achter gebleven tussen je tanden, dat zou natuurlijk vervelend zijn. Wel een leuke dilemma op dinsdag: voor altijd knoflookgeur aan je vingers of rondlopen met peterselie tussen je tanden. 

Knoflookgeur tip 6: baksoda

Heb je ooit iets meegemaakt waarbij baksoda NIET de oplossing bood? Precies, wij ook niet. Baksoda is namelijk praktisch overal het antwoord op, ook op knoflookgeur aan je vingers. Je kunt het wondermiddeltje oplossen in wat citroensap en je handen met knoflookgeur ermee inwrijven. Baksoda neutraliseert vieze geurtjes, dus ook knoflookgeur. Trouwens, het werkt ook wonderlijk goed tegen een slechte adem, bijvoorbeeld knoflookgeur. Poets je tanden met wat baksoda of spoel je mond ermee, waarbij je één lepel baksoda mengt met één glas water.

Knoflookgeur BONUSTIP

Gratis tip van de dag om knoflookgeur te vermijden: maak je vingers nat voordat je knoflook gaat snijden. Dit zorgt ervoor dat de hardnekkige knoflookgeur minder aan je vingers blijft plakken. You're welcome!

In de categorie S.O.S. knoflookgeur vind je dit vast ook leuk: S.O.S.: Hoe ga je om met iemand die niet van kaas houdt?

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen