Rijmwoorden Sinterklaas: Zo maak je anno 2018 een topgedicht

De maatschappij door Roos

Ah, de feestdagen komen er weer aan en dat betekent: gedichten schrijven. Ben je niet zo'n rijmwonder en schuif je het maken van zo'n gedicht altijd voor je uit? Je bent zeker niet de enige die z'n rijmwoorden Sinterklaas niet helemaal op een rijtje heeft. We zijn helaas niet allemaal gezegend met Shakespeare-genen, dus daarom een gids over rijmwoorden Sinterklaas: zo maak je een topgedicht.

Lees ook: #durftevragen: wat is het verschil tussen pepernoten en kruidnoten?

Rijmsites | rijmwoorden Sinterklaas

Kun jij eeuwig zitten dubben over rijmwoorden? Sinterklaas komt sneller dan je denkt, dus hop hop aan de slag jij! Een handig hulpmiddel zijn rijmsites, waar je een woord kunt intypen waarna er vervolgens een rijtje met rijmwoorden uitrolt. Vervolgens kun je een zin bouwen met die rijmwoorden. Sinterklaas is toch wel trots, hoe je dat gedicht ook fabriceert.

Onderwerp | rijmwoorden Sinterklaas

Voordat je in de weer gaat met rijmwoorden Sinterklaas, is het handig om wat onderwerpen voor in je gedicht te bedenken. Dan kun je daar vervolgens makkelijk op doorbouwen. Is jouw slachtoffer bijvoorbeeld gek op pizza en patat? Dan kun je vanaf daar direct een bruggetje maken naar zijn mislukte dieetpogingen. Om maar wat te noemen. Vervolgens verbind je die zinnen aan elkaar met rijmwoorden. Sinterklaas rijmt in ieder geval al op vaas, pindakaas en oma's!

Neem de tijd | rijmwoorden Sinterklaas

Zit je al dagen te broeden op je rijmwoorden? Sinterklaas Kapoentje is ook niet in één dag geschreven hoor. Calm yoself, die ingeving komt wel. Vaak op de momenten dat je het niet verwacht, zoals tijdens het koken, op de fiets of terwijl je zit te kakken. Hou dus altijd je telefoon of een notitieblokje bij de hand voor het geval je een meesterlijke ingeving krijgt.

Recycle | rijmwoorden Sinterklaas

Duurzaamheid is helemaal hot tegenwoordig, dus recycle je gedichten van vorig jaar gewoon. Toegegeven, het dieetgedicht voor je (iets te dikke) oom is lastig aan te passen op je nichtje van acht. Maar hey, typische rijmwoorden Sinterklaas zijn ieder jaar hetzelfde, toch? Zo kun je ieder jaar weer gebruik maken van dezelfde rijmwoorden. Sinterklaas rijmt nog steeds op pindakaas en schoen rijmt nog steeds op oen. Dat zet je d'r toch gewoon lekker weer in? 

Vond je dit artikel over rijmwoorden Sinterklaas leuk? Dan vind je deze Nieuwe ideeën voor een originele Sinterklaasavond vast ook leuk.

Beeld: Unsplash