Goede voornemens 2019: Heb jij ze al?

De maatschappij door Roos

Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent: goede voornemens 2019! Het kan natuurlijk nooit kwaad om even de bezem door je slechte gewoontes te halen om weer met een schone lei te beginnen. Wordt het calorieën tellen of je moeder vaker bellen? Of liever allebei niet. Kan natuurlijk ook. Hoe dan ook, dit zijn onze favo's op een rijtje.

goede voornemens 2019

Goede voornemens 2019 1: Appen op de fiets 

Of achter het stuur! Dat laatste is al illegaal, dus je kan een flinke boete op je dak krijgen mocht je gepakt worden in het verkeer. Wil je niet. Op de fiets wordt het per 1 juli 2019 ook verboden, dus weg die telefoon. Tip voor bij je goede voornemens: koop oortjes met een regelaar in het snoertje, zodat je de muziek lekker kan doorspoelen zonder je telefoon erbij te pakken.

Goede voornemens 2019 2: Meer seks

... met jezelf! Niets zo gezond als zelfliefde in de vorm van een lekker potje masturberen. De voordelen kunnen niet op: je leert je lichaam kennen, maakt je hoofd leeg en geniet even van het moment. Who needs a man?! Kun je wel wat hulp gebruiken? Schaf dan een trillend maatje aan voor tussen de lakens (nog een voor op je goede voornemens 2019 lijstje). Die klaart altijd de klus wanneer jij het wil, zeurt niet en denkt nooit aan zichzelf. Need we say more? Oja, gratis tip: vergeet alleen niet af en toe de batterij op te laden, want halverwege een spannende sessie is er niets zo ellendig als een lege vibo. 

Goede voornemens 2019 3: Installeer Tinder

Nee, je hoeft niet direct op zoek naar je future husband, maar van een beetje swipen is nog nooit iemand ziek geworden. Hooguit beetje lovesick. Ha ha, flauw. Maar serieus, zet 'm op je goede voornemens lijstje, want ook jij verdient een leuke date van tijd tot tijd. Behalve als je een relatie hebt natuurlijk. Dan niet installeren. Ik herhaal: niet installeren.

Lees ook: Dit zijn de meest voorkomende seks issues tussen mannen en vrouwen

Goede voornemens 2019 4: Stoppen met roken

Jep, jaarlijks staat 'ie weer tussen de goede voornemens: stop nou eens met roken! Dat is zó 2013. Bovendien, wil je komende winter wéér tijdens een leuke avond telkens naar buiten moeten voor een potje zuigen aan die nicotinestaaf? Kun je je tijd beter investeren in je vrienden. Of die knapperd aan de bar... Kies zelf maar.

Goede voornemens 2019 5: Sporten

We weten het, ook dit valt in de categorie 'makkelijker gezegd dan gedaan'. Al helemaal wanneer alle sportscholen uitpuilen van anderen die dezelfde goede voornemens blijken te hebben als jij. Maar de oplossing is eenvoudiger dan je denkt: ga lekker hardlopen. Dan heb je geen last van mensen eén bespaar je geld. Wat ons direct bij het volgende punt brengt...

Goede voornemens 2019 6: $$$

...Beter op je geld letten! 'Jahaaa, gaan we weer', horen we je denken. En we weten zelf ook dondersgoed dat dit is geen makkelijke is op je goede voornemens 2019 lijstje. Het ene moment wil je voorlopig geen kleding meer kopen, om nog geen vijf minuten later gedachteloos door de webshop van Zara te scrollen. Huh, hoe ben ik hier nu weer beland? Yes, we get it. Zet 'm maar snel op je lijstje. 

Goede voornemens 2019 7: Minder kopen

Dat brengt ons direct naar je volgende goede voornemen: 2019 wordt het jaar van minder kopen. Inmiddels is het wel bekend dat de fast fashion industrie meer kapot maakt dan je lief is. Koop als een van je goede voornemens dus eens een écht goeie trui waar je de komende jaren in kunt wonen, in plaats van zes flutlellen van een tientje. Niet alleen doe je jezelf een plezier door ver bij die zweterige polyestergevaartes uit de buurt te blijven, maar tegelijkertijd sta je bewust stil bij het milieu én de uitbuiting van arbeiders in de fabrieken.

Goede voornemens 2019 8: Seksbucketlist

Hoewel bucketlisten misschien een beetje achterhaald zijn (een berg beklimmen, iets doen wat je eng vindt, blabla), gaat er niets boven een stomend hete seksbucketlist vol sexcapades. Een quickie in de paskamer? Een lesje squirten? Een fantasie laten uitkomen? Je kunt het zo gek niet bedenken. Bekijk die van ons hier voor meer inspiratie. 

Goede voornemens 2019 9: gezonder eten

Heb je dit jaar net iets vaker pizza besteld dan je lief is en zijn die kilo's die je er eigenlijk af wilde sporten er in dubbele vorm aangekomen? Geen zorgen, het hoeft niet moeilijk te zijn. Een goed begin van je dag begint immers met een gezond ontbijt. Met ei, muesli, fruit of yoghurt zit je altijd goed. Benieuwd wat het beste ontbijtje is om wat kilo's kwijt te raken? Check dan dit.

Lees ook: 9 x lieve berichtjes die je je loverrr kunt sturen als hij weg is

Beeld: Unsplash