Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

#durftevragen: wat is het verschil tussen pepernoten en kruidnoten?

Waar houd jij meer van: pepernoten of kruidnoten? Wacht... hebben we het eigenlijk wel over hetzelfde? Veel mensen weten het verschil tussen pepernoten en kruidnoten niet. Sommige denken dat het allebei om hetzelfde soort Sinterklaas-snoepgoed gaat. Dat is niet zo gek, want zelfs het woordenboek noemt het synoniemen. Niets is minder waar. Ben je benieuwd of jij het goed hebt óf misschien wel al jaren fout zegt? Knoop het voor eens en voor altijd in je oren... wij vertellen je het haarfijne verschil tussen kruidnoten en pepernoten.

verschil kruidnoten en pepernoten

Verschil tussen pepernoten en kruidnoten

Oké, komt-ie! 

Kruidnoten zijn de knapperige koekjes met de rondje bovenkant en platte onderkant. Ze komen in allerlei variaties: met chocolade, truffelsmaak, cranberry-smaak of op een vlaai en vind je in de meeste strooizakken met onder andere winegums erbij. Op het plaatje hierboven zie je kruidnootjes.

Pepernoten zijn de vierkante, taaie nootjes. Deze zijn in aparte zakken te koop en zijn een stuk minder populair dan de échte kruidnootjes. Op de foto hieronder zie je pepernoten.

pepernoten

Lees ook: Suprise maken in 2017: de leukste ideeën