Melissa's man doodde zichzelf en hun twee zoons

Psyche & spiritualiteit door Laura

Op 4 januari 2016 stapte Melissa's man Damien met hun zoontjes van 4 jaar en van 9 maanden in de auto om koffie te halen bij McDonald's, maar kwam nooit meer terug. Ondanks haar enorme verdriet probeert ze haar leven stukje bij stukje weer op te bouwen. In een Australische talkshow deed ze haar hartverscheurende verhaal.

melissa

Lees ook: Lotte heeft nyctofobie: 'Ik ben nog steeds heel bang in het donker'

Ongeloof

Het was een aantal dagen na de jaarwisseling. De man van de 32-jarige Melissa zei dat hij zin had in koffie en nam hun twee zoons, Koda (4) en Hunter (9 maanden) mee in de auto. Damien schoot zijn kinderen dood, daarna zichzelf en reed van een pier af. Melissa's hart was gebroken. "Als je iemand zo vertrouwt en zoveel van iemand houdt, denk je niet dat die tot zoiets in staat is", zegt ze. "Het verlies van mijn kinderen en mijn man Damien heeft me achtergelaten met alleen wat mooie herinneringen. Hoe ik ook met het verdriet probeer om te gaan, er passeert geen dag dat ik niet aan mijn jongens denk. Het zou makkelijker zijn om me over te geven aan het verdriet en de vraag waarom hij het deed. Maar die laatste kan niemand beantwoorden."

Depressie

Damien verwijt ze echter niets. Melissa kwam te weten dat hij al twee jaar worstelde met een heftige depressie. Hij zocht geen hulp, omdat hij bang was om als zwakkeling te worden bestempeld. Melissa wil daarom ook dat iedereen weet hoe liefdevol hij was en hoeveel hij van de kinderen hield. "Damien, ik hield zo veel van je, je hebt een enorme leegte in mijn hart achtergelaten. Ik zal onze herinneringen voor altijd koesteren".

Opnieuw zwanger

Met veel moeite heeft ze weer een leven opgebouwd. "Een dag per keer probeerde ik de kracht te vinden om mijn leven te heropbouwen", vertelt ze. "Met mijn drie jongens in mijn hart. Ik zocht naar een uitdaging of iets dat me kon motiveren om eer te brengen aan hen." Ze heeft een nieuwe liefde gevonden in Lachlan, wie ze leerde kennen toen ze trainde voor hindernisparcours True Grit. Vorig jaar hebben ze samen de trektocht Kodoka Trail gedaan, waar haar overleden zoontje naar is vernoemd.

Over haar nieuwe relatie zegt ze: "Ik wist niet dat ik er al klaar voor was om weer iemand in vertrouwen te nemen of graag te zien. Het klinkt misschien cliché, maar je weet het gewoon als de juiste persoon je pad kruist." Kort na hun trip ontdekte ze dat ze in verwachting was. Vier maanden geleden beviel ze van dochtertje Lola. "Meteen zwanger worden en een prachtig klein meisje krijgen, een zusje, is iets wat we allebei heel graag wilden".

Kinderboek

Ter nagedachtenis van haar twee zoons schreef ze het kinderboek 'Yesterday You Were Here’. Op basis van verhalen van vriendjes van Koda schreef ze over rouw door de oog van een kind. "Het was moeilijk om ze te horen, maar ik had het niet anders gewild", vertelt ze. "Het toonde me dat de herinneringen aan mijn zoontjes zullen blijven verderleven. Het boek bevat enkele heel persoonlijke herinneringen, maar is ook algemeen genoeg zodat elk kind dat te maken heeft gehad met verlies er iets aan zal hebben. Er zijn zoveel mensen die een leegte in hun hart hebben omwille van de tragedie die ik meemaakte. Dit is mijn manier om anderen te helpen, zodat er toch nog iets goeds van komt."

Zelfmoord? Praat erover’ via 0900-0113 of ga naar www.113.nl.

Lees ook: Angelique (42) heeft misofonie: “Als ik smak- en slikgeluiden hoor, voel ik de drang om fysiek te worden”