Zussenhoroscoop: Welk type zus ben jij?

Psyche & spiritualiteit door Roos

Elke zus is anders, en elke relatie tussen zussen ook. Misschien ben je wel haar rots in de branding, of degene bij wie je het beste een geheim kwijt kunt. Heb je er ooit over nagedacht wat voor type zus jij bent? Zoals veel dingen staat ook dit in de sterren geschreven. 

) Sjanna (24): 'Mijn zus heeft het niveau van een kind van 1,5 jaar'

Lees ook: Eeneiige tweeling Claire en Laura (31) reizen bloggend de wereld over: 'We durfden eerst niet eens naar de supermarkt'

Waterman (21 januari t/m 18 februari)

Watermannen zijn altijd druk bezig om de wereld om hen heen een stukkie beter te maken. Je bent altijd de eerste die iemand te hulp schiet en herinnert je zus(sen) er dan ook met alle liefde aan om de kraan dicht te draaien tijdens het tandenpoesten. Soms tot hun grote irritatie... Maar dat kan jou niks schelen, want als je anderen bewuster kunt maken van de wereld om hen heen is jouw missie volbracht. 

Vissen (19 februari t/m 20 maart)

Vissen zijn erg gevoelig en loyaal. Jij kunt rustig een potje zitten janken tijdens een zielige film of compleet door het dolle heen zijn als jouw favoriete club een wedstrijd wint. Jouw zussen weten dat ze altijd op je kunnen rekenen. Zit je zus ergens mee? Dan sta jij altijd paraat met een luisterend oor en een doos tissues. En een dikke bak met ijs, mocht dat nodig zijn. 

Ram (21 maart t/m 20 april)

Jij bent een geboren leider, Ram. Zelfs als je de jongste bent, ben jij vaak degene die met de plannen op de proppen komt. Je hebt een natuurlijk charisma en daardoor luisteren mensen graag naar je. Je kan moeilijk stil zitten en verveling is dan ook je allergrootste vijand. Toch blijf je altijd rete optimistisch en weet je je zus dan ook altijd een hart onder de riem te steken als ze dat nodig heeft.

Stier (21 april t/m 21 mei)

Stieren staan erom bekend altijd met beide benen op de grond te staan. Je onderneemt liever actie dan dat je op je luie reet zit te wachten tot er iets gebeurt. Je zussen kunnen erop rekenen dat jij altijd een plan B paraat hebt. Heeft je zus een impulsief plan waarvan jij denkt dat het gedoemd is te mislukken? Dan zul je er niet voor terugdeinzen om haar met haar neus op de feiten te drukken. 

Tweelingen (22 mei t/m 21 juni)

Tweelingen staan erom bekend twee kanten te hebben en niemand weet dat beter dan je zus(sen). Het ene moment ben je rustig en verlegen, terwijl je anderzijds weer opgewonden en aanwezig kunt zijn. In welke mood je ook bent, jouw zussen voelen je feilloos aan en weten altijd precies hoe ze met je om moeten gaan. Daar heb je familie voor, toch?

Kreeft (22 juni t/m 22 juli)

Als Kreeft ben je gevoelig en vertrouw je het liefste op je intuïtie. Jij voelt het direct aan je water als je zus een slechte dag heeft gehad en staat altijd voor haar klaar met een luisterend oor en lieve woorden. Je hebt een grote vriendenkring, want mensen vertrouwen je nou eenmaal snel en hebben het gevoel dat ze je alles kunnen vertellen. 

Leeuw (23 juli t/m 23 augustus)

Van jouw broers en zussen ben je zeker de leukste thuis, Leeuw! Je bent spontaan en maakt gemakkelijk vrienden. Je staat graag in het middelpunt van de belangstelling. Hoewel je het liefst alle ogen op jou gericht hebt, help je je minder outgoing zusse(n) graag om ook vrienden te maken. 

Maagd (24 augustus t/m 23 september)

Als Maagd ben je voorbereid op alles. Je denkt over alle mogelijke (ramp)scenario's na, waardoor je je vaak de grootste zorgen maakt om niks. Als zus ben je daarom heel beschermend, misschien zelfs een beetje een controlfreak. Hoewel het een ergenis is in jullie relatie, is je zus je wel weer heel dankbaar als ze iets nodig hebben en jij met alles rekening hebt gehouden.

Weegschaal (24 september t/m 23 oktober)

Aangezien je voor rust en vrede bent, zit je er enorm mee als je er onrust in je familie is. Als Weegschaal ben jij de peacekeeper en sus je de boel als de gemoederen hoog oplopen. Dat je iedereen tevreden wilt houden heeft ook nadelen. Geen 'nee' kunnen zeggen is je grootste valkuil! 

Schorpioen (24 oktober t/m 22 november) 

Schorpioenen zijn harde werkers en ambitieus in alles wat ze doen. Dat maakt je de carrièrevrouw uit je ouderlijk gezin. Daarom gaat werk soms vóór family time, iets wat jouw andere zussen vaak niet begrijpen. Maak je geen zorgen, Schorpioen, want ze weten dat ze je dag en nacht kunnen bellen. 

Boogschutter (23 november t/m 21 december)

Je bent een echte dromer, Boogschutter. Je bent altijd op zoek naar nieuwe theorieën en waarheden. Soms wordt je zus gek van je gebrabbel. Zolang je allebei voor elkaars ideeën blijft openstaan en een luisterend oor zijn, groeien jullie alleen maar meer naar elkaar toe.

Steenbok (22 december t/m 20 januari)

Jij bent van 'niet lullen maar poetsen'. Familie staat bij jou op de eerste plek en je werk/studie volgt er gauw achteraan. Je raakt wel gauw verloren in je verantwoordelijkheden waardoor je vergeet te ontspannen en te genieten van het leven. Pas op dat de relatie met je zus(sen) hier onder kan lijden, Steenbok. Onthoud dat een wekelijks telefoontje al wonderen kan doen. 

Lees ook: Sjanna (24): 'Mijn zus heeft het niveau van een kind van 1,5 jaar'