Jessica: 'Mijn zus heeft na veel ellende haar geluk gevonden' - Zus in het Zonnetje

Zussen: als kind trek je elkaar misschien de haren uit het hoofd, maar zussen kunnen óók heel bijzonder zijn. Speciaal voor Ze's Zussenweek gingen wij op zoek naar díe zussen die wel een plek in de spotlight verdienen. Vandaag zet Jessica (34) haar zus Claudia (42) in het zonnetje, die ondanks heel veel ellende haar geluk nu heeft gevonden. 

Veel te lief

"Mijn zus Claudia is mijn oudste zus met wie ik een sterke band heb. Onlangs is ze getrouwd met Edwin, waarbij ik getuige mocht zijn. Heel bijzonder! Ik vond het fijn haar zo gelukkig te zien, zeker als je je bedenkt dat ze heel wat heeft meegemaakt. Mijn zus heeft een handicap: ze is slechtziend en kan ook de vingers van haar rechterhand niet bewegen. Toch maakt ze er het beste van. Het is een ontzettende lieverd."

"Claudia verdient het om in het zonnetje te worden gezet. Ze heeft veel meegemaakt, maar blijft zo sterk. Twaalf jaar lang was ze getrouwd totdat haar toenmalige man vreemdging met haar beste vriendin. Ze stond toen op straat met alleen wat kleren, een heleboel schulden en veel verdriet. Dat was geen fijne tijd, maar ik vind het ontzettend knap hoe zij deze periode goed te boven is gekomen. Nadat dit alles was gebeurd leerde zij Edwin kennen. Het gaat nu goed met haar. Ik zou tegen haar willen zeggen: "Lieve Claudia, ik ben zó trots op je! Hoe je dit allemaal doet, ondanks alle tegenslagen, vind ik onwijs knap."

Eerder in het zonnetje:

Joëlle: 'Mijn zus heeft lupus, maar dit bepaalt niet haar leven' - Zus in het Zonnetje