Dit is hoe je numerologie kunt gebruiken tijdens het leggen van tarotkaarten

Psyche & spiritualiteit door Maya Luz

Tarot leren lezen is best lastig. Het gaat namelijk veel verder dan het uit je hoofd leren van de betekenissen van de kaarten. En zelfs die stap is moeilijk, het zien ook best veel kaarten. Numerologie is een nuttige tool die je kunt gebruiken bij het interpreteren van tarot. Dit is hoe dat werkt.

Lees ook: Deze sterrenbeelden zijn echte vroege vogels

Numerologie en tarot

Als je naar je tarot kaarten kijkt, valt je waarschijnlijk wel op dat de meeste kaarten een getal hebben. Deze getallen staan op de kaarten met een reden. Deze getallen hebben allemaal een significante betekenis die jou iets vertellen over de kaart en jouw lezing. Door jezelf wegwijs te maken met de getallen op de kaarten, kun je je lezingen beter en diepgaander interpreteren.

Manieren waarop je numerologie kunt toepassen

Numerologie is een breed concept, maar binnen tarot kun je het op verschillende manieren toepassen. Wanneer je een getal meerdere keren terug ziet komen, kan dit bijvoorbeeld betekenen dat dit getal een significante betekenis heeft en dat je hier meer context uit kunt halen. Een nummer dat wordt herhaald kan bijvoorbeeld een indicatie van tijd aangeven. Wanneer je meerdere vieren legt, kan dit bijvoorbeeld staan voor vier jaar, vier weken of vier maanden. Dit hangt natuurlijk enorm af van de aard van je lezing. De getallen kunnen ook een bepaalde volgorde aangeven. Denk aan chronologische volgorde van gebeurtenissen.

De betekenis van de getallen

Alle getallen hebben een eigen betekenis, we nemen ze kort met je door.

Een aas of een één

Een aas of een één kan symbool staan voor een begin. Denk aan het begin van een nieuwe levensfase, een nieuwe vriendschap of relatie. Het kan ook symbool staan voor nieuwe inzichten, kansen of informatie. Wanneer deze kaart op zijn kop ligt, kan dit betekenen dat het nieuwe begin wordt geblokkeerd door iets.

Een twee

Een twee in tarot staat symbool voor partnerschap, maar ook voor balans en dualiteit. Wanneer de kaart op zijn kop ligt, kan er sprake zijn van een verstoring van de balans.

Een drie

De drie staat voor expressie. Denk hierbij aan zelfexpressie of juist de expressie van iemand anders. Verder staat het symbool voor groepen en groei. Wanneer een drie op zijn kop ligt, kan dit betekenen dat je afstand moet nemen van een groep en meer op jezelf moet focussen.

Een vier

Vieren staan symbool voor manifestaties, fundamenten en stabiliteit. Deze kaart kan dus best veel zeggen over de stand van zaken van jouw manifestaties. Een vier op zijn kop kan betekent dat je niet meer helemaal met beide benen op de grond staat.

Een vijf

Een vijf in tarot staat symbool voor conflict, verandering en instabiliteit. Wanneer de kaart ondersteboven ligt, kan het betekenen dat je verandering tegenhoudt of dat je weigert conflict onder ogen te komen.

Een zes

Een zes in tarot heeft te maken met harmonie, samenwerking en healing. Wanneer iets je dwarszit, is een zes dus zeker een nuttig getal om terug te zien. Een gebrek aan balans kan aangeduid worden door een zes op zijn kop.

Een zeven

De zeven staat symbool voor reflectie, ontdekking en controle. Wanneer een zeven ondersteboven ligt, kan dit betekenen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Je hebt te veel opties en kan daardoor geen duidelijke keuzes maken.

Een acht

De acht staat symbool voor meesterschap, prestaties en actie. Wanneer deze kaart op zijn kop ligt, kan dit betekenen dat er een tekort is aan actie om doelen te behalen.

Een negen

Negens staan symbool voor verwezenlijking en vervulling. Dit is dus een goed getal om te krijgen als je aan manifestatie doet. De kaart op zijn kop geeft aan dat er behoefte is aan afsluiting.

Een tien

De tien staat tot slot symbool voor het einde van een cyclus. Je kan je klaar gaan maken voor het einde van een bepaalde fase, maar ook het einde van een relatie of vervelende situatie. Als de kaart op zijn kop ligt geeft dit aan dat er geen afsluiting plaats kan vinden omdat er iets in de weg zit.

Lees ook: Deze sterrenbeelden kunnen absoluut niet tegen verandering