Deze sterrenbeelden kunnen absoluut niet tegen verandering

Psyche & spiritualiteit door Anne-Fleur

Hoewel sommigen van ons ontzettend avontuurlijk en spontaan zijn, gaan anderen hartstikke slecht op dingen die niet zoals afgesproken gaan. Vaak komt daar een bepaalde angst bij kijken, vooral als je niet precies weet wat er komen gaat. Natuurlijk heeft dit ook met je karakter te maken én dit zijn de sterrenbeelden in de dierenriem die absoluut níet tegen verandering kunnen.

Ze gaan er nu eenmaal niet zo goed op...

Schorpioen

Als er een sterrenbeeld is dat niet tegen verandering kan, dan is het de Schorpioen wel. Dit teken heeft op een nieuwe plek vaak de tijd en ruimte nodig om even te acclimatiseren en als er dan plotseling iets veranderd, dan kost het haar veel moeite om zich daaraan aan te passen. Wanneer er dus iets gepland is, wil de Schorpioen dan ook het liefst dat het gewoon op die manier gebeurt. Dat is iets waar ze rekening mee heeft gehouden, dus waarom zou er iets veranderd moeten worden?

Maagd

Ook de Maagd heeft het niet zo op veranderingen. Dit teken is namelijk erg perfectionistisch en heeft vaak alles al tot in de puntjes uitgestippeld. Verrassingen zijn ook niet echt welkom bij de Maagd, want dat betekent dat ze de touwtjes uit handen moet geven. Wat dit sterrenbeeld daarom altijd doet, is gewoon lekker in haar comfortzone blijven. Zo hoeft ze de controle niet af te geven en verloopt alles gewoon volgens plan.

Kreeft

Voor de Kreeft is het hebben van een 'ik ben thuis'-gevoel heel belangrijk. Een plek waar ze zich veilig voelt. Als er dan opeens nieuwe mensen, dingen, plannen en omgevingen zijn, vindt dit dat teken best spannend aangezien het allemaal nieuw is. Het 'ik ben thuis'-gevoel is er dan natuurlijk nog niet echt. Een gevolg daarvan is wat angst en paniekerige gevoelens, maar is er dan iemand die haar toch thuis laat voelen, dan is dat nare gevoel ook zo weer voorbij.