Beth (21): 'Ik wist niet dat ik zwanger was van een tweeling totdat ik beviel'

Zwanger door Redactie Ze.nl

Soms komen de verhalen voorbij: vrouwen die niet weten dat ze zwanger zijn totdat ze weeën krijgen. Het overkwam de 21-jarige Beth uit Staffordshire, die zonder het te weten niet zwanger was van één, maar van twee baby's. De Britse had al twee dochtertjes, maar had tijdens de derde zwangerschap toch echt niets door. "Ik dacht gewoon dat ik wat pondjes was aangekomen."

Buikpijn

Het bizarre verhaal speelde zich af in het Britse Staffordshire, waar Beth midden in de nacht vreselijke pijn in haar buik kreeg. Nadat ze naar de huiskamer ging om wat water te drinken, verergerde de pijn. "Ik dacht dat ik nodig naar het toilet moest," vertelt de 21-jarige blonde aan Daily Mail. Maar eenmaal op het toilet stond haar een bijzondere verrassing te wachten. "Ik zat op het toilet toen ik beviel. Ik had niet eens de tijd om iets te voelen: het ging allemaal zo snel. In een complete roes belde ik de eerste hulp. Zij vertelden me dat de placenta eruit moest, en dus begon ik met persen. Er kwam echter geen placenta uit, maar een tweede baby. Ik was compleet in shock."

Schreeuwen

Omdat de tweede in een stuitligging naar buiten kwam, ademde de baby niet. "Ik raakte in paniek, omdat ik echt niet wist wat ik moest doen. Niet met één baby, laat staan met twee." Beth, die bij haar schoonfamilie in huis woont, kreeg niemand wakker toen ze begon te schreeuwen. "Uiteindelijk werd mijn vriend Andy wakker waarna hij de badkamer in liep en mij vond. Hij riep zijn moeder en schreeuwde dat ik met twee baby's in de badkamer zat. Ze begreep er niets van en dacht dat hij het over onze andere twee kinderen had." Al snel kwamen de ambulances. "Ze begonnen te vragen hoe ver ik was, maar ik kon ze niets vertellen. Toen ik vertelde dat ik echt niet wist dat ik zwanger was, geloofden ze me niet. Ik was zelf al zo in shock, en toen moest ik ze ook nog eens overtuigen van het feit dat ik het écht niet wist." 

Ongesteld

"In het ziekenhuis bleek ik 37 weken zwanger te zijn toen ik beviel van de tweeling. Gek genoeg ben ik in die periode wel gewoon ongesteld geweest, ik dacht dat mijn dikkere buik kwam doordat ik simpelweg wat aan was gekomen. Ik ben ook een paar keer naar de dokter gegaan omdat ik me niet lekker voelde, maar zowel mijn dokter als ik dachten niet een keer aan een zwangerschap." Inmiddels is Beth, die ook al moeder was van de driejarige Elsa-Mae en de tweejarige Alivia wel gewend aan het idee. "Ik vind het wel eng: van twee naar vier kinderen, maar ik ben vooral heel blij dat alles goed is gegaan. Het had veel slechter af kunnen lopen met mijn twee jongste meisjes Willow en Freya."

Lees ook: Rosie (32) is aseksueel: 'Ik ben een hopeloze romanticus'