Welke kleur ogen krijgt jouw baby? Zo kom je erachter

Zwanger door Redactie Ze.nl

Wanneer je zwanger bent van je kindje, zul je dagelijks fantaseren over hoe hij of zij eruit zal zien. Lijkt ‘ie meer op papa of heeft het toch meer van mama weg? Welke kleur haar krijgt de baby? Blond, bruin, zwart, rood? Heeft ‘ie de krullen van papa? Of de sproetjes van mama? En… welke kleur ogen krijgt de baby?

Welke kleur ogen krijgt jouw baby?

De kleur ogen van je baby kun je nu gemakkelijk voorspellen via Eye Predictor. Het enige wat je hoeft te doen is een aantal simpele vragen beantwoorden. Uiteraard heeft dit veel te maken met het DNA van jouw kleintje. De kleur van zijn of haar ogen wordt namelijk bepaald door de hoeveelheid melanine in de pigmentcellen. Hoe meer pigment er aanwezig is bij de (voor)ouders, hoe donkerder de ogen van jou kindje zullen zijn. 

Kleur ogen baby kan veranderen

Op de website wordt gevraagd welke kleur ogen jij en je partner hebben, maar ook jullie ouders. Uiteindelijk wordt in percentages berekend welke kleur de meeste kans heeft. Overigens blíjft het natuurlijk wel een voorspelling. Uiteindelijk kan de kleur van je baby’s ogen zelfs in de eerste paar jaar nog veranderen. Witte baby's worden sowieso bijna altijd met blauwe ogen geboren, en donkere baby's met bruine of grijze. Maar hee, toch leuk om te checken - toch?

Lees ook: Zwangerschapskwalen waar niemand je over vertelt