Seks & relaties
Seks & relaties

Rosie (32) is aseksueel: 'Ik ben een hopeloze romanticus'

Veel sexperts zeggen dat een goed seksleven essentieel is voor een goede relatie. Maar wat nou als je wel een relatie wil, maar helemaal geen interesse hebt in seks. De 32-jarige Rosie is aseksueel en vertelt daarover: "Ik heb wel seksfantasieën, maar seks met een bekende is een no go."

aseksueel

Lees ook: 10 x tips voor de perfecte budget date bij je thuis

Wel interesse in seks

Hoe aseksualiteit tot uiting komt, is per persoon verschillend. Sommige aseksuelen voelen geen seksuele aantrekkingskracht, maar Rosie heeft het af en toe wel. "In mijn hoofd was aseksualteit een compleet gebrek aan interesse in seks, maar dat is niet wie ik ben", vertelt ze in een podcast. Voor mij persoonlijk is het een gebrek aan interesse in iets fysieks, maar de fantasie of het concept van seks heb ik wel. Daarom was het voor mij een hele struggle om me te identificeren als aseksueel."

Autochorusseksueel

Rosie hoort bij een subgroep autochorusseksualiteit waarin mensen wel opgewonden kunnen raken en fantasieën kunnen hebben, maar niet het verlangen hebben om daar deel van uit te maken. Het idee van seks met iemand die je kent, is een no go. "Toen ik daarover las, was het een hele opluchting. Het voelde alsof een last van mijn schouder was gevallen."

"Ik kan het wel waarderen als iemand een aantrekkelijk persoon is, maar daar blijft het bij. Ik heb wel seksuele interesse, maar het is heel erg beperkt. Het speelt zich in mijn hoofd af en niet op een fysieke manier om een ander persoon."

Onbegrip

De meeste reacties die ze krijgt zijn positief, maar ze krijgt ook opmerkingen als 'O, je hebt de juiste man nog niet onmoet' of 'Je weet het niet tot je het probeert'. "Ik word wel moe van dat soort vragen. Mensen moeten luisteren naar mijn ervaring en mij niet ongevraagd advies geven. 

Wel relatie, geen seks

Romantiek daarentegen, daar houdt Rosie juist van. Momenteel heeft ze geen relatie, maar het idee van een intieme - niet fysieke - relatie met een ander persoon staat haar wel aan. "Ik ben een hopeloze romanticus. Ik houd van de fantasie en het idee van een romance, maar een relatie heb ik in mijn hoofd al uitgesloten omdat seks niet op het menu kan staan. Ik weet niet hoe ik dat kan laten werken, tenzij ik iemand vind die ook aseksueel is."

Lees ook: Sekshoroscoop van juli 2018

Bron: DailyMail