Seks & relaties
Seks & relaties

10 x tips voor de perfecte budget date bij je thuis

Reageer 0

We gooien er maar meteen een cliché in: een relatie is keihard werken. Aandacht in elkaar steken, naar elkaar luisteren, samen zijn. Daten dus! Nu hoef je bij daten niet direct je portemonnee uit te graven, een leuke date kan ook zonder diep in de buidel te tasten. Ben je inspiratieloos? Wij geven je tien ideeën om te daten met een beperkt budget en we garanderen je: het plezier wordt er vast niet minder om. No smartphones allowed!

1. Bouw je eigen fort

Nee, voor deze date hoef je niet perse twaalf jaar of jonger te zijn. Bouw een fort met alles wat je in huis hebt: banken, kussens, matrassen en dekens. Haal genoeg versnaperingen in huis en zorg dat het licht romantisch staat afgesteld: hallo romantisch! Een filmpje kijken thuis was nog nooit zo bijzonder.

2. Open je eigen ‘restaurant’

Deze vergt wat voorwerk, maar je krijgt er ook iets heel tofs voor terug. Ruim je huis op, zet mooie muziek aan, dim de lichten en bereid een menukaart voor. Zet je date aan een mooi gedekte tafel en presenteer hem of haar wat je gaat koken. En vergeet natuurlijk de wijn niet die je elke gang netjes bijschenkt! Tipje van de redactie: maak ’s middags al een ovenschotel, deze hoef je ’s avonds alleen nog in de oven te zetten. Scheelt een heleboel stress!

3. Organiseer een YouTube-battle

Sinds de komst van YouTube hebben we hoeveel video’s wel niet gezien? 1000? 10.000? Een miljoen? Maak er een leuk spel van: een van jullie begint met het laten zien van een grappige of indrukwekkende YouTube-video, de ander moet daarna een video laten zien die op een of andere manier daarmee te maken heeft. En zo ga je door! Op deze manier kom je op interessante gesprekken en leer je elkaar echt kennen. 

Lees ook: Dit zijn de meest gebruikte leugens op datingapps

4. Geef een massage

Ligt misschien voor de hand, maar een uitgebreide massage kan heel goed zijn voor je relatie. En met uitgebreid, bedoelen we ook uitgebreid. Denk aan een fijne, aangename slaapkamer met kaarsjes, massageolie en een romantische muziek. Begin met een rustige relaxmassage (op YouTube staan genoeg voorbeelden) en maak het steeds een beetje erotischer. Misschien kun je een seksspeeltje gebruiken? Dat hoeft niet meteen een vibrator te zijn, met een veertje kun je ook behoorlijk ‘teasen’. 

5. Maak een thuis-spa

Een voetenmassage kun je behoorlijk uitbouwen als je een heuse spa bij je thuis creëert: vul een bak met warm water (en badzout?), haal je beste scrub tevoorschijn (of gebruik suiker) en tover je lekkerste hydraterende voetcrème tevoorschijn. Wat een verwennerij!

6. Lekker verven met Bob Ross

Deze staat gegarandeerd voor keihard lachen met z’n tweeën: schenk een goed glas wijn in, zoek je verfspullen op en speur YouTube af naar ‘Paint along’ Bob Ross video’s. Het leukste hiervan is een beetje tipsy schateren om je eigen slechte creatie. 

7. Knutselen

Oke oke, echt sexy klinkt knutselen niet, maar het kan wel een leuke en verrassende manier zijn om elkaar te leren kennen. Zelfs als je niet zo handig bent, want wat kan er fout gaan? Maak een kaasplankje, zet een fles wijn op tafel en ga aan de slag: mozaïeken, schilderen of iets kleiners zoals bekers beschilderen of een toffe festivalhoed maken. 

8. Speel computerspelletjes

Een beetje competitiviteit kan helemaal geen kwaad: haal dus je computerspelletjes uit de kast en organiseer een Mario Kart festijn. 

9. Ga samen in bad

Bijna niets zo intiem als samen in bad gaan, en het is dan ook de perfecte plek om jezelf helemaal open te stellen aan de ander. Gooi er een fijne bath bomb in, dim het licht (belangrijk!), zet een kaarsje aan en geniet van elkaars aanwezigheid. 

10. Maak een playlist voor elkaar

Ook deze vergt wat voorbereiding. Spreek met elkaar af om een playlist van 10 nummers te maken, elk nummer moet op de ander of op jullie relatie slaan en tijdens het afspelen kan diegene uitleggen waarom. Zo heb je meteen een avondvullend programma en weet je hoe je over elkaar en over jullie relatie denkt. 

Lees ook: Hoe moet je pijpen?

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen