Nieuwsgierig naar SM? Dit boek is beter dan Fifty Shades

Liefde door Commerciële Redactie Ze.nl

De boeken van Fifty Shades in één ruk (ha ha) uitgelezen? Het is alweer zeven jaar geleden dat het eerste boek uitkwam en de wereld op zijn kop zette. Tijd voor nog een spannend boek waar je rode koontjes en kriebels in je onderbuik van krijgt. Wij tippen het kersverse leesvoer: Heleen van Zara van Amstel.

heleen zara van amstel boek

Het verhaal

'Heleen' vertelt het spannende verhaal van koppel Heleen en Vince. De twee zijn al jaren samen en zoals dat vanzelf gaat in een lange relatie, is de sleur flink in hun leven gehakt. Ook in de slaapkamer gebeurt er weinig spannends. Eindelijk, na al die jaren durft Vince zijn allesbepalende vraag aan Heleen voor te leggen. Geschokt, maar gefascineerd besluit ze op zijn wensen in te gaan. Samen ontdekken ze de vele facetten en varianten van SM. Dit boek beschrijft de ontdekkingen die ze samen doen, de plaatsen die ze bezoeken maakt dit een echt erotisch avonturenboek. Niet alleen lees je van alles over de echte wereld van bdsm... Je ontdekt ook dat het kinky spel niet alleen draait om zwepen en handboeien, maar juist hoe het heel intiem en liefdevol kan zijn.

Zara van Amstel is een pseudoniem van een Nederlandse fotograaf. Na een aantal jaren fotograferen trekt ze haar stoute schoenen aan en besluit om haar persoonlijke verhaal te delen in een boek. Ze hoopt hiermee stellen te bereiken die meer spanning en avontuur zoeken binnen hun relatie.

Een echte page turner

De positieve reviews stromen binnen. "Ik heb het boek bijna in één ruk uitgelezen, gefascineerd door de bekentenissen en gevoelens waarover geschreven werd Zara heeft alles goed weten te verwoorden en je wordt echt meegezogen in de ontdekkingstocht van Heleen en Vince", aldus Happinessfromme.com. "Respect voor deze relatie, zoveel liefde. Ik heb nooit geweten dat dit bestond. Ik heb het boek in één adem uitgelezen" en "Liefdevol, erotisch en openbarend. Een openhartig boek waarin de liefde zich vol respect, avontuur en humor iedere pagina weer laat vieren. Verruimend voor je geest en je seksleven. Een absolute MUST READ".

Kortom: na het lezen van dit boek, ben je in één keer uit je eigen sleur en sta je zelf te popelen om in de weer te gaan met handboeien en zweepjes. Nieuwsgierig? Het boek ligt nu in de (digitale) boekwinkel van Bruna en Bol.com. Lees hieronder een preview.

heleen boek

Preview uit Heleen

“Is dit wat je wilt, Vince?” Heleen vraagt het zachtjes en een beetje twijfelend. Haar handen liggen krampachtig gevouwen in haar schoot, benen over elkaar heen geslagen. Haar ogen glazig van de tranen die ze probeert tegen te houden. De manier waarop Vince met zijn gevoelens worstelt ziet ze terug in zijn gezicht en houding. Het doet haar pijn om hem zo te zien. Met zijn hoofd gebogen, op de knieën voor haar, moeilijk slikken en een rood hoofd. Hij heeft het moeilijk, dat is duidelijk. “Pijn, straffen en vernedering”, Heleen zegt het zachtjes, het komt moeizaam uit haar mond.

Na enkele minuten zwijgen, schraapt Vince zijn keel en probeert rechter op te zitten. Hij pakt ietwat zenuwachtig de handen van Heleen en antwoord hortend en stotend: “Ja Heleen, dat ben ik, dat is wat ik wil. Met jou als mijn Meesteres”. De warme zweterige handen van Vince geven aan dat hij met zijn gevoelens worstelt. Ergens in hem zit iets van schaamte en gene. De gedachte die hem bezighoudt zit ergens tussen angst en vrees. “Wat als ze dit nu niet wil en ik onze hele relatie op het spel zet door zoiets na zoveel jaren te vragen”, schiet door hem heen. 

Heleen ziet een soort van opluchting in zijn ogen, een last die van hem af valt, iets wat hij al jaren met zich meedraagt. Dat hij het eindelijk aan haar opbiecht. Hij kijkt haar hoopvol aan. Langzaam gaat hij hakkelend verder met een trilling in zijn stem; “Het is een soort drugs voor mij, een lang gekoesterde droom…. Hier loop ik al jaren mee om en heb het je nooit durven vragen. Ik schaam me ervoor, maar ik heb het nodig. Het waarom weet ik niet, alleen dat het zo is. Het afhankelijk zijn van jou, als ik vastlig aan het bed of de pijn die ik mag ondergaan voor jou, daar hunker ik naar. Het klinkt bizar en raar, ik weet het, maar het zijn mijn gevoelens. Het gaat zo diep, ik kan het je zo moeilijk uitleggen. Ik hoop zo dat jij er samen met mij voor gaan wilt, Heleen. Loop alsjeblieft niet snel weg”. 

Heleen kijkt met tranen in haar ogen naar zijn verwarde gezicht, ook hij heeft tranen in zijn ogen. Het gedraai op de knieën, het hoofd dan weer gebogen, dan weer hoopvol haar aankijkend. Haar handen stevig in de zijne houdend, klam en krampachtig. De woorden komen er moeilijk uit met veel aarzeling. Een huwelijksaanzoek zou hierbij verbleken, denkt Heleen, zo emotioneel en vertederend zit hij voor haar. “Ik weet dat ik heel veel van je vraag, Heleen”, mompelt Vince nog hoopvol, “ga samen met mij het avontuur aan en we zien wel waar we uitkomen”. Zijn ogen dwalen weer onzeker naar de grond.

De aarzeling in haar stem vult de stilte. “Wat verwacht je dan van mij, Vince? Wat moet ik gaan doen?”. Allerlei gedachten spoken door haar hoofd. “Ik zie mezelf nog niet als een soort van Meesteres. Hoe moet ik je nu slaan, ik hou toch van je! Het hele wereldje van het slaan, pijnigen en vernederen boezemt mij angst in. Straks sla ik je een blauw oog en moet je zo naar je werk”. Heleen ziet het al voor haar dat Vince met een blauw oog zijn personeel weer onder ogen moet komen, “wat moeten ze dan wel niet denken”.

“Je hoeft me ook geen blauw oog te slaan”, hij zegt het met een vertwijfelde glimlach. Al lang blij dat ze niet opspringt en gillend weg loopt. Ze had de deur ook direct dicht kunnen gooien. Een zucht van verlichting gaat door hem heen. “Ik wil graag spannende en vooral leuke dingen samen met jou doen”. 

Lees ook: Spanking voor beginners: zo doe je dat

Meetpixel: