Kelly (31) kreeg een postnatale psychose: 'Ik was ervan overtuigd dat ik dood ging'

Psyche & spiritualiteit door Laura

De roze wolk waar veel nieuwe moeders over praten, is niet vanzelfsprekend voor alle vrouwen. Door de hectiek van de bevalling, de hormonen en het moeder-worden, kunnen sommige vrouwen in een postnatale depressie raken. De 31-jarige Kelly Clarke kan erover meepraten. Bij haar was het zelfs zó heftig dat ze een paar weken na de bevalling in een psychose raakte.

Lees ook: Cathy's 19-jarige dochter overleed aan haar eerste astma-aanval

Mislukte keizersnede

In februari beviel de Amerikaanse Kelly van baby Taylor via een geplande keizersnede, maar dit ging helemaal mis. Een week later was ze alweer in het ziekenhuis om de insnede te laten hechten. De daaropvolgende week werd de moeder, die ook drie andere kinderen heeft, gekweld door ondragelijke buikpijn. Drie keer ging ze terug naar het ziekenhuis, maar ze werd elke keer naar huis gestuurd. Niet lang daarna voelde Kelly iets vochtigs en warms door het litteken komen. Ze was in shock toen ze realiseerde dat het een deel van haar ingewanden was. 

Paranoïde

Kelly werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Toen ze na de operatie ontwaakte, begon de ellende pas echt. De operaties triggerden een psychose waardoor ze vijf dagen lang niet sliep en ervan overtuigd was dat haar newborn dood ging. "Ik was paranoïde over Taylors gezondheid. Bij elk windje of hoestje, dacht ik dat-ie aan het stikken was. Als zijn ontlasting waterig was, dacht ik dat hij heel ziek was en eiste ik een dokter voor hem."

Dat was niet het enige. Tijdens haar psychose geloofde Kelly ook dat ze bijna 400.000 euro van het ziekenhuis terugkreeg vanwege de mislukte operaties. Ze gooide bijna alle bezittingen van haar gezin op straat en kocht alvast voor 2.300 euro nieuwe kleding, schoenen en electronica. 

Opgenomen

Toen Kelly in een Facebook Live-video smeekte om hulp omdat ze overtuigd was dat ook zij doodging, trokken haar broer Tom en moeder Denise aan de bel. Ze werd door de politie gebracht naar de spoedeisende hulp en vanuit daar werd ze twee maanden opgenomen op een kraamafdeling waar ze voor haar postnatale psychose werd behandeld.

"Ik was een compleet ander persoon dan hoe ik echt ben. Als ik de Facebook-video's terugkijk, kan ik nog steeds niet geloven dat ik dat was. Tot op de dag van vandaag, geloof ik nog steeds dat het ziekenhuis mijn keizersnede heeft verprutst en nalatig was. Dat is denk ik hetgene wat de psychose getriggerd heeft."

Lees ook: Josie (18) viel 60 kilo af in een jaar: 'Ik voelde me walgelijk'

Bron: DailyMail