Heidi (24) verkleedt zich in haar vrije tijd als baby: "Het is geen fetisj"

Psyche & spiritualiteit door Laura

Denk je wel eens: wat zou het leven toch makkelijk zijn als ik een kind was? Een beetje spelen met de Barbies, geen huur of hypotheek om te betalen of geen huishoudelijke taken. Nou, het kan gewoon. De 24-jarige Heidi uit Oregon speelt dagelijks een paar uren als 'volwassen baby'.

Heidi (24) verkleedt zich in haar vrije tijd als baby

"Ik ben een volwassen baby. Ik doe alsof ik klein kindje ben als ik gestrest ben om te ontspannen, gewoon een paar uren per dag", vertelt Heidi over haar bijzondere vrijetijdsbesteding. "Ik was altijd al dol op poppen, speelgoed en dingen die schattig zijn. Op een dag ging ik via Google op zoek naar andere volwassenen die dit soort dingen leuk vonden en dat is hoe ik leerde over de volwassen baby-gemeenschap."

Luier en romper

Als de 24-jarige Amerikaanse in big baby-modus is, heet ze 'Little Heidi'. Ze draagt dan een romper, zuigt op een speen en draagt - jawel - een luier voor volwassenen. "Ik trek mijn luier en rompertje aan en ik speel op de vloer met speelgoed, kijk tekenfilms en kleur in een tekenboek." Heidi benadrukt in het interview dat ze de luier niet daadwerkelijk gebruikt. Ze draagt 'm alleen om volledig op te kunnen gaan in haar personage.

Geen seksuele fetisj

Een volwassen baby zijn maakt Heidi naar eigen zeggen 'gelukkiger, positiever en zelfverzekerder'. Eric, met wie ze een aantal maanden een relatie heeft, is helemaal oké met de hobby van Heidi. "Ik vertelde het op de eerste date, want het was onzin om het te verbergen. Hij steunt me sinds dag één." Het baby-kostuum blijft overigens in de verkleedkist wanneer het stel tussen de lakens duikt. "Er zijn seksuele aspecten in de gemeenschap, maar daar heb ik geen interesse in. In de slaapkamer ben ik gewoon mezelf."

Dit artikel verscheen eerder in 2017 op Ze.nl