Wil je meer kans hebben op een orgasme? Snuit je neus!

Intiem door Redactie Ze.nl

Wil je de kans op een orgasme vergroten tijdens een vrijpartij? Snuit dan simpelweg je neus even voordat je het bed in duikt. Althans, als we onderzoekers van de universiteit van Desden mogen geloven. Zij vonden namelijk een verband tussen reukzin en seksueel plezier en wat bleek: mensen met een betere reukzin komen makkelijker klaar.

Neus snuiten

Lees ook: Geheim ontrafeld: snuiven of snuiten, wat is beter?

Vaker orgasme met goede reukzin

De onderzoekers vroegen zeventig jongvolwassenen om punten toe te kennen aan hun seksleven en reukzin. Uit de resultaten bleek dat zes op de zeven vrouwen met een goede reukzin aangaven te kunnen klaarkomen tijdens de seks, terwijl dit bij vrouwen met een slechte reukzin slechts één op de zes was. 

Dit verschil komt volgens onderzoekster Johanna Bendas door het volgende: "Een hoge gevoeligheid voor geuren wordt geassocieerd met meer seksueel plezier. Bovendien krijgen mensen met een goede reukzin vaker een orgasme."

Neus snuiten voor de seks

Volgens de experts zouden vrouwen zelfs meer kans maken om een orgasme te krijgen als ze daarvoor hun neus zouden snuiten. Vrouwen zijn sowieso gevoeliger voor geuren dan mannen en een verstopte neus kan de kans op een orgasme belemmeren.

Psychotherapuit Philip Hodson: "Een verkoudheid en een verstopte neus maken het moeilijker om opgewonden te geraken." Hij benadrukt dit met ervaringen uit de praktijk: "Ik weet uit mijn eigen praktijk voor seksuele therapie dat je de seksuele respons bij gezonde mannen en vrouwen wel degelijk kunt verbeteren door hen bewust aan hun partners te laten ruiken.”

Nou, je weet wat je te doen staat bij je eerstvolgende vrijpartij!

Lees ook: Wow! Hooikoortspillen hebben een negatief effect op je seksleven

Bron: Telegraaf, beeld: iStock