Bikinilijn laten waxen? Dit kun je de eerste keer verwachten

Lichaam door Roos

Welke gek betaalt er nu geld om haar flamoes te laten overgieten met hete wax, die vervolgens je schaamhaar er vanaf de wortel uittrekt? AU! Toch is het voor veel vrouwen maandelijkse gang van zaken om een bezoekje aan de waxsalon te brengen. Ze zeggen dat de huid van je schaamstreek vanaf het begin van je puberteit niet meer zo zacht heeft gevoeld. Nieuwsgierig geworden? Dit is wat je van de eerste keer kunt verwachten.  

Lees ook: Zo krijg je de meest gladde benen die je ooit hebt gevoeld

1. Een beetje schaamte is normaal

Het voelt natuurlijk een tikkeltje vreemd om met je benen wijd te gaan liggen voor iemand die je nog nooit eerder hebt gezien. Bedenk je gewoon dat deze mensen dit beroep zelf gekozen hebben en al honderden behaarde poezen in alle soorten en maten voorbij hebben zien komen, dus ook van de jouwe kijken ze niet vreemd op. 

2. Er zijn verschillende haar- en prijscategorieën

Je kunt zelf kiezen hoeveel haar je weg wilt laten halen en daar hangt een verschillend prijskaartje aan. Zo heb je 'Bikini', waarbij enkel de plekken worden meegepakt die zichtbaar zijn wanneer je je bikinibroekje aanhebt. Dit is aan te raden als je het nog nooit hebt gedaan, zodat alles er fris uitziet wanneer je over het strand paradeert. Bij 'Brazilian' wordt al een stuk meer weggehaald en blijft er enkel een klein streepje haar op je venusheuvel over. Helemaal kaal kan ook, dat heet 'Hollywood'. Veel waxsalons bieden ook een 'High bikini' of 'G-string' behandeling aan, dat is de bikini behandeling waarbij nét wat meer wordt weggehaald, zodat ook met een hoog bikini-broekje of string alles er netjes gekortwiekt uitziet.

3. Je hoeft je broekje niet uit te doen

Preuts aangelegd? De behandelaar zal je vragen op je rug te gaan liggen en je broek uit te doen. Het is aan jou of je je ondergoed ook uit doet. Veel waxers zijn eraan gewend om om je ondergoed heen te werken, mocht je dit een issue vinden. Mocht je voor de Brazilian of Hollywood gaan, kan de behandelaar voorstellen je ondergoed te vervangen voor een wegwerpbroekje voor als het een kliederboel wordt. In sommige salons hebben ze liever dat je alles uit doet, omdat dit simpelweg makkelijker werkt. 

4. Ja, ze raken je schaamlippen aan

Om er goed bij te komen is het bijna onvermijdelijk voor de behandelaar om je schaamlippen en kont zo nu en dan aan te raken. Misschien een beetje vreemd idee, maar wel noodzakelijk. Ook moet je soms op handen en knieën plaatsnemen, zodat ze er beter bij kunnen. Tja, wie mooi wil zijn moet dit simpelweg maar even ondergaan. 

5. Het waxen zelf

Tijdens het waxen zelf giet de behandelaar warme wax op een plek. Met een hand houdt ze de huid strak en met de ander onthaart ze het gebied in één strakke beweging. Dit proces wordt meerdere keren herhaald totdat de boel kaal is. Verdwaalde haartjes worden achteraf met een pincet verwijderd. 

6. De pijn

Dan nu de reden waarom je hoogstwaarschijnlijk nieuwsgierig aan dit artikel bent begonnen: hoeveel pijn doet het nou? Het slechte nieuws is: ja, het is pijnlijk. Maar het goede nieuws is dat het hele korte pijnscheuten zijn. Zodra je de pijn voelt, is die alweer verdwenen. En naarmate je het vaker doet wordt de pijn ook minder. Sommige plekken zijn pijnlijker dan de andere, met name de schaamlippen kunnen vervelend zijn. Achteraf kan de boel een beetje rood zijn, maar dit trekt na een paar uur al weg. En het mooie: je bent nu twee tot drie weken zo kaal als een biljartbal. 

Gefeliciteerd, je hebt je eerste waxbeurt doorstaan!

Lees ook: Oops: Dit moet je nooit meer doen met je sheet-masker