Tenen scheren & snorren waxen: onze grootste beautygeheimen

Lichaam door Kristie

Wij vrouwen laten geen scheten, stinken nooit en hebben al helemaal geen haren op ons gezicht. Althans, dat is wat mannen denken. Stiekem doen we zo’n 8 dingen om er beter uit te zien, maar dat vertellen we natuurlijk aan niemand…

Veel mannen denken nog steeds dat vrouwen roosjes poepen. Misschien komt dat omdat we onze wc-manieren gewoon zo netjes kunnen 'verbloemen'. Wij willen namelijk wél charmant naar onze partner toe blijven (uitzonderingen daargelaten). Maar naast dit zijn er nog veel meer, soms gênante, dingen die onze mannen ab-so-luut niet mogen weten: onze allergrootste beautygeheimen!


Ontharen & waxen

Opvallend is dat het ontharen van bepaalde lichaamsdelen de eerste vier plaatsen van de top 20 in beslag neemt. Goed, we weten dat veel mannen een geschoren schaamstreek wel kunnen waarderen. En dat ze liever geen stoppelbenen voelen als je naast hem in bed kruipt. Ontharen is dan ook erg populair, maar hierbij gaat het niet om onze benen. Nee... het plukken aan neusharen, het ontharen van tenen en het waxen van onze snor, dat zijn onze grootste geheimen.

Maar met de ontharingsprocessen zijn we nog niet klaar. Veel vrouwen dragen namelijk ook corrigerend ondergoed, maar een grote meerderheid van de 2000 ondervraagde vrouwen verbergt ook dit voor haar partner. Ook laten we niet graag blijken dat we tandpasta op ons gezicht smeren tegen puistjes, of dat we onze tanden soms bleken. Maar dan hebben we nog niet alles gehad. Sommige vrouwen dragen stiekem kipfilets in hun bh, gebruiken anti-age crème en kleuren hun wenkbrauwen. Eén derde van de vrouwen denkt dan ook dat hun partner flink verontwaardigd zou zijn als ze zouden weten wat zich allemaal achter de badkamerdeur afspeelt... Oja, één op de vijf vrouwen zou nooit aan haar partner laten weten hoeveel moeite ze voor haar uiterlijk doet. Hoe comfortabel ze zich ook bij vriendlief voelen.

Dit is de top 20 van onze grootste beautygeheimen:

 1. Teenhaar scheren/plukken
 2. Kinhaar scheren/waxen
 3. Aan andere lichaamsbeharing plukken
 4. Snor waxen
 5. Eelt verwijderen
 6. Corrigerend ondergoed dragen
 7. Aan wenkbrauwen plukken
 8. Bikinilijn waxen/scheren
 9. Neushaar plukken
 10. Huid reinigen en hydrateren
 11. Teennagels knippen
 12. Tanden bleken
 13. Anti-age crème gebruiken
 14. Tandpasta op puistjes doen
 15. Gezichtsmasker gebruiken
 16. Onderarmen en benen waxen/scheren
 17. Pads in bh dragen
 18. Dagelijks efoliëren
 19. Wimpers en wenkbrauwen verven
 20. Anti-cellulitiscrème gebruiken
Heb jij bepaalde 'geheimen' op beautygebied?