Seks & relaties
Seks & relaties

Wat je moet weten over het veilig gebruik van seksspeeltjes

Veiligheid en seksspeeltjes. Het is niet echt (lees: echt niet) de meest sexy gespreksstof die je kunt bedenken, maar o zo belangrijk. Als je dit leest is de kans groot dat je wel iets van een 18+-speelgoed in je nachtkastje hebt liggen. Maar wat weet je eigenlijk over de veiligheid en gevaren ervan? Wij hebben de meest belangrijke feiten over veiligheid van speeltjes verzameld. Zo kun je nog eens écht indruk maken tijdens je volgende ladies night

easytoys veilig sexspeeltjes

Lees ook: Train je bekkenspieren met geisha balletjes voor intensere orgasmes

Veilige materialen

Net als een echte vakvrouw (no pun intended) moet je weten wat voor vlees je in de kuip hebt. Sekstoys zijn big business, wat betekent dat je goed moet letten op het materiaal van toy. Materialen die je zonder zorgen kunt gebruiken zijn: siliconen, glas, RVS, TPR, TPE, ABS plastic keramiek en aluminium. Pas op voor 'Jelly' of 'PVC', deze materialen zijn poreus en daardoor een bron voor bacteriën.

Het juiste glijmiddel

Is glijmiddel op siliconenbasis jouw favoriet om soepeler te rollebollen? Beware, want siliconen glijmiddel is niet altijd veilig om te gebruiken tussen de lakens. Glijmiddel op siliconenbasis kan het materiaal van speeltjes van siliconenmateriaal namelijk aantasten. Het materiaal wordt poreuzer en kan gaat 'smelten' en dat wil je uiteraard niet in de buurt van je edele delen. Check voor gebruik dus waar je glijmiddel en sekstoys van zijn gemaakt. En bij twijfel: niet doen. Glijmiddel op waterbasis is altijd veilig om te gebruiken in combinatie met speeltjes én met een partner natuurlijk. Alle soorten glijmiddel vind je op EasyToys. En hoe handig: voor persoonlijk advies kun je bellen met de kundige klantenservice van EasyToys.

easytoys veilig sekstoys

Geen vreemde voorwerpen

Komkommers, wortels, knakworsten, deodorantbussen of andere fallus-vormige spullen zijn geen seksspeeltjes. Een beetje fantasie in de slaapkamer kan natuurlijk nooit kwaad, maar je kunt ook te ver gaan. Etenswaren of andere spullen kunnen verdwaald raken of afbreken in je binnenste... Zie je jezelf al zitten (of noodgedwongen staan) bij de huisartsenpost? Houd het dus lekker bij échte seksspeeltjes. Voor het geld hoef je het niet te laten. Bij EasyToys koop je al een vibrator vanaf 15 euro.

De juiste opening 

Gebruik de seksspeeltjes alleen waarvoor ze bedoeld zijn voor je eigen veiligheid en die van je partner. Stop een bulletvibrator niet in je anoes en stop een buttplug niet in je flamoes. Simple as that! Bij onzorgvuldig gebruik kan het namelijk voorkomen dat er wat 'kwijtraakt' in je binnenste. Lees je daarom goed in over de functies van je nieuwe speelgoed voordat je aan de slag gaat. Dat gênante bezoekje aan de huisarts wil je jezelf echt besparen!

Schoonmaakbeurt

Veel mensen doen het veel te weinig: het schoonmaken van hun vibrators en dergelijken. Voor het eerste gebruik hoor je de toy al een wasbeurt te geven en daarna na elk gebruik... of als je 'm hebt laten verstoffen, natuurlijk. Alleen water is niet goed genoeg, gebruik hiervoor een speciale toycleaner. Het voorkomt een explosie van bacteriën en ook nare luchtjes zullen verwijderen.

easytoys veiligheid seksspeeltjes

Meerdere bedpartners

Om allerlei SOA-ellende te voorkomen, moet je extra zorgvuldig letten op het hygiënisch gebruiken van sekstoys. Zorg dat je de speeltjes grondig wast na elke seksbeurt. Je kunt het jezelf ook makkelijk maken door een condoom over de dildo of vibrator te doen. Na de seks haal je deze er simpelweg af.

Shop veilige speeltjes bij EasyToys

Erotische webshop EasyToys.nl heeft meer dan 12.000 speeltjes, voor de kleine en grote portemonnee... maar alles natuurlijk helemaal veilig. Van een discrete bulletvibrator tot een Magic Wand en van massagekaarsen tot BDSM-sets. Ook verkoopt EasyToys lustopwekkers, lingerie en verzorgingsproducten uit de erotische hoek. Bekijk ook de beste acties met 60% korting via de Magic8. Doe ook gelijk mee met de prijsvraag om shoptegoed van € 400,- te winnen! En good to know: ze leveren altijd razendsnel én discreet.

Lees ook: Next level aftrekken: dit zijn de beste ruk-trucs om hem te verwennen - VRIJ-dag