Wat is cisgender? - Ze's sekswoordenboek

Liefde door Laura

In de wondere wereld van de erotiek schiet er elke week wel een nieuw seksbegrip uit de grond. Meepraten over wat hot & happening is tussen de lakens? Houd elke donderdagavond onze rubriek Ze's sekswoordenboek in de gaten. Wij zoeken in alle hoeken van het internet naar de nieuwste en meest opmerkelijke termen op het gebied van seks. Wie weet steek je er nog wat van op! Eerder schreven we over onder andere merkintortilla's maken en coming in. Deze week hebben we het over cisgender.

Genderneutral, binair of non-binair, polyamoreus en panseksueel... Je zijn allang niet meer man óf vrouw, hetero óf homo. Gelukkig maar. Er opent een heel nieuwe wereld en eerlijk gezegd zijn al die nieuwe termen een beetje overweldigend. Cisgender is bijvoorbeeld zo'n eentje.

De kans is groot dat jij cisgender bent. Het betekent namelijk 'niet transgender'. Als je geboren bent als vrouw en je voelt je helemaal thuis in je gender, dan ben je cisgender. Of andersom: als je geboren bent als man en je ook echt een man voelt. Bij transgenders is dat net andersom, zoals je vast weet.

"Cis" en "trans" komen uit het latijn. Cis betekent "aan deze kant", trans betekent "eroverheen" of "er doorheen".

Lees ook: Feiten over vruchtbaarheid waar je van schrikt