Help! Er bestaat zoiets als het 'dode vagina-syndroom' - Ze's sekswoordenboek

Liefde door Redactie Ze.nl

In de wondere wereld van de erotiek schiet er elke week wel een nieuw seksbegrip uit de grond. Meepraten over wat hot & happening is tussen de lakens? Houd elke donderdagavond onze rubriek Ze's sekswoordenboek in de gaten. Wij zoeken in alle hoeken van het internet naar de nieuwste en meest opmerkelijke termen op het gebied van seks. Wie weet steek je er nog wat van op! Eerder schreven we over onder andere micro-cheatingcisgender en merkin. Deze week hebben we het over het 'dode vagina-syndroom'.

dode vagina syndroom

Lees ook: Wel eens een seksdroom over een collega? Je bent niet de enige

Gevoelloze flamoes

Eén van de grootste fabels rondom seks is dat je clitoris gevoelloos kan raken als je (te) vaak een vibrator gebruikt. Of heeft dit toch een kern van waarheid? Hellup!

De term 'dead vagina syndrome' zweeft sinds 2016 op het internet. Met de term wordt bedoeld dat je clitoris en/of vagina gevoelloos kan raken na een of meerdere overenthousiaste sessies met je trillende vriendje.

Tijdelijk effect

Volgens experts komt het wel voor dat je edele delen verdoofd kunnen voelen, maar dat effect ebt na ongeveer een uur weg. "Wat vrouwen kunnen merken is dat de stimulatie tijdelijk minder effectief is, wanneer ze van een hoge intensiteit naar een lage intensiteit switchen", verklaart neurowetenschapper en seksueel psycho-fysioloog Nicole Prause.

Gelukkig betekent dat niet dat je vajayjay permanent beschadigd is. "Het idee dat je je zenuwen in je vagina kan verdoven en daarna onmogelijk een orgasme kan krijgen, is absoluut onjuist", aldus Leah Millheiser, directeur van het Female Sexual Medicine Program aan de Universiteit van Stanford.

Pfiew!

Lees ook: Train je bekkenspieren met geisha balletjes voor intensere orgasmes