Een keelorgasme bestaat en zo krijg je er een - VRIJ-dag

Intiem door RedactieZe

Vandaag stond de hele aflevering van Koffietijd in het teken van je meutje, gigi, flamoeske of gewoonweg: de vagina. Seksuologe Ann Cuyvers deed zij een boekje open over de verschillende soorten orgasmes die er zijn. Clitoraal orgasme, tepelorgasme, cervicaal orgasme en, jawel, het keelorgasme. Wablief?! Ja, het is een ding en zó krijg je er een. 

Lees ook: Zo kun je tegelijk klaarkomen met je partner - VRIJ-dag

Erogene zone in de keel

Van de twaalf orgasmes die vrouwen kunnen krijgen is het keelorgasme er een. Achterin je keel ligt namelijk een erogene zone, doordat er “zenuwverbindingen tussen de keel en de baarmoederhals zijn”, aldus Ann. Je schijn die zone via deepthroating te kunnen activeren. 

Niet makkelijk

Maar, waarschuwt Ann, het bereiken van een keelorgasme is niet makkelijk en zeker niet voor iedereen is weggelegd. Ze legt uit: “Het is heel tantra, dus je moet er echt voor op cursus.” Het schijnt zo ingewikkeld te zijn, dat ze er zelf ook nog niet helemaal uit is. Wel benoemt ze een aantal belangrijke randzaken die je nodig hebt: “Vertrouwen, heel veel liefde en een penis.” Zonder respect voor elkaar is het volgens haar moeilijk voor een vrouw om zich volledig over te geven. Grappig detail: volgens Ann is Lady Gaga fan van het keelorgasme.

Bekijk het hele fragment van Koffietijd hier.

Lees ook: Yummy: Dit zijn de beste seksstandjes voor een orgasme