Ka-chinggg: zoveel geld ben je kwijt aan je menstruatie

Lichaam door Michelle Habets

Ongesteld zijn is voor de meeste vrouwen geen feestje. Zeker niet als je last hebt van buikkrampen, stemmingswisselingen en rugpijn. Maar heb je er ooit bij stil gestaan hoeveel geld je kwijt bent aan je maandelijkse feestje? Daar krijg je pas pijn van... 

Lees ook: Zo krijg je menstruatievlekken uit je kleren

Gigantisch bedrag

De Amerikaanse website, The Huffington Post, zocht uit wat je menstruatie nog meer met zich meebrengt dan alleen pijn. Het antwoord: een flinke rekening. Het kost namelijk je namelijk, hou je hart vast, €25.287,83 (!) in je hele leven. Bij het onderzoek is rekening gehouden met het aantal dagen dat de ondervraagden ongesteld zijn, maar ook tampons, maandverband, pijnstillers en schoon ondergoed zijn meegerekend. Bloody hell, vijfentwintigduizend euro is een gigantisch bedrag en dat terwijl mannen deze kosten helemaal niet hoeven te maken.

Andere ideeën

Even for the record: €25.000 is nogal wat. Bedenk eens wat je nog meer met dit geld kunt doen, zoals dit bijvoorbeeld:

  • 6250 wijntjes drinken op een terrasje in de zon (z’n €4,- per wijntje). Uhm, yes please!
  • 4545 Ben & Jerry’s ijs van 500 ml naar binnen werken. Kom maar door!
  • Een retour vlucht, eerste klas, van New York – Beijing. Hiermee houd je ook nog 1000 euro over om te spenderen als je er toch bent. 
  • Jouw droomhuwelijk werkelijkheid laten worden met alle poespas eraan óf blindelings een trouwjurk uitzoeken. Iemand die het nummer van Randy Fenoli heeft voor een opname van Say Yes To The Dress?
  • And last but not least: negen (!) keer op vakantie naar Aruba, in een vijf sterren resort, inclusief vlucht en eten.

Lees ook: Hallelujah! Er is nu een apparaatje dat ervoor zorgt dat je je pil nooit meer vergeet