Seksistisch voetbalspelletje doet flink wat stof opwaaien

De maatschappij door Laura

Voetbal is voor jongetjes en ballet is voor meisjes... maar niet heus. Anno 2018 weet en snapt iedereen wel hoe stereotyperend dat is, toch? Helaas... Een nieuw voetbalspelletje van Albert Heijn bewijst dat er nog erg in hokjes wordt gedacht.

Meiden uitlachen

Op de 'Soccer Box' staat met grote letters "voor 4 jongens". 'Jongens? En de meisjes dan?' was al gauw de reactie die op social media galmde. Daarnaast bevatte het spelletje een set met kaarten waarop vragen staan. Een aantal daarvan werden ook bestempeld als seksistisch. Op de vraag 'Wat doe je het liefst op het strand?' is één van de opties 'Meiden kijken'. En op de vraag’ Een meisje dat je niet leuk vindt, vraagt je uit. Wat doe jij?’ is één van de mogelijkheden: ’Ik lach haar uit’. Nou, nou, wat een voorbeeld voor de jeugd...

Uit de schappen

Hoewel de critici op hun beurt weer kritiek krijgen om 'betutteling', besluit Albert Heijn toch om het spel uit de schappen te halen. "Dit is een extreem onzorgvuldig gekozen product. Er liggen zo’n 27.000 producten in een winkel, dan kan er wel eens iets doorheen glippen. We snappen dat dit niet had moeten gebeuren. We zullen het meteen uit de schappen halen", aldus Albert Heijn tegen een woordvoerder.

Lees ook: Geslacht baby komt als een shock voor Khloé Kardashian