Dit herken je als je in de zorg werkt

De maatschappij door Romy

“Oh, dan ben jij zeker de hele dag mensen aan het wassen, haha.” Dit herken je zó als je in de zorg werkt. Het is een vak apart hoor! Vooral de afgelopen twee jaar waren erg pittig voor onze zorgmedewerkers. Respect! We hebben een aantal stellingen onder elkaar gezet die mensen in de zorg erg zullen herkennen. Mocht je niet in de zorg werken, dan kun je het je misschien wel voorstellen hoe vervelend sommige dingen zijn om te horen.

Deze stellingen herken je als zorgmedewerker

1: Je cliënt heeft net weer zijn/haar behoeften gedaan, terwijl je nog twee minuten geleden vroeg of die persoon naar de wc moest.

Aiii… Deze is niet zo fijn. Soms vraag je aan je cliënt/patiënt of hij/zij naar het toilet moet. Ze antwoorden dan wel eens met: “Nee hoor! Ik hoef nog niet!” Helaas komt het dan wel eens voor dat die persoon nét wanneer jij de kamer uit wilt lopen naar de wc moet!

via GIPHY

2: “Oh, jij werkt in de zorg? Dan ben je dus de hele dag billen aan het wassen, haha!”

Deze opmerking… We hoeven dit niet uit te leggen toch?

via GIPHY

3: Jij: “Ik kom er zo aan!” Cliënt/patiënt: *Is niet geduldig genoeg en belt gewoon nog een paar keer*

Soms zou je die telefoon of bel echt het raam uit willen gooien. Mensen bellen soms om niks tien keer achter elkaar!

via GIPHY

4: Om de zoveel tijd kijken naar nieuwe klompen of Crocs, why not?

Klompen, Crocs of andere soorten schoenen die je aan doet naar je werk: het liefst wil je de zo vrolijk mogelijkste! Het kan natuurlijk ook zijn dat je alleen even kijkt op internet, want in veel ziekenhuizen moeten de klompen natuurlijk gewoon wit zijn.

via GIPHY

5: Ineens verlangen alle mensen van jouw afdeling iets van je

Soms vraag je jezelf af waar je de tijd vandaan moet halen. Er zijn soms momenten dat echt íedereen van je afdeling iets van je verlangt. Tóch knap dat je dan wel iedereen af gaat.

via GIPHY

6: Je favo serie is Grey’s Anatomy

Dit geldt niet voor iedereen, maar…. Zeg nu eerlijk? Hier leer je van en het is ook nog eens super leuk en interessant om te kijken. Op de bank, in je pauze of in het ov, wanneer het uitkomt kijk je even een stukje van je favo-serie.

Welke dingen herken je? Laat het ons weten!

via GIPHY