40 jarig huwelijk: Zó maak je het speciaal

De maatschappij door Roos

Zijn jouw ouders al een eeuwigheid bij elkaar en tikken ze binnenkort de magische 40 jaar aan? Dat is natuurlijk reden voor een feestje, maar hoe pak je dat precies aan, zo'n 40 jarig huwelijk? Nou gewoon, met een knallend verrassingsfeest en een mooi cadeau natuurlijk.

Lees ook: Jongetje (3) plast tijdens huwelijksaanzoek van moeder

40 jarig huwelijk

Een 40 jarig huwelijk wordt ook wel een Robijnen huwelijk genoemd. Tot de twintig jaar heeft ieder jaar een eigen naam. Zo heten de eerste drie jaar katoen, papier en leer. Vanaf twintig jaar wordt elke vijf jaar daarbij weer officieel gevierd als mijlpaal. 

40 jarig huwelijk: surprise

Zijn jouw ouders binnenkort 40 jaar getrouwd en wil je ze in het zonnetje zetten? Dan is het misschien leuk om een surpriseparty te organiseren. Thuis of ergens op locatie. Trommel vrienden en familie op en betrek ze in het complot. Stuur je ouders weg met iemand die ook in het complot zit, zodat jij de boel aan kant kan maken en contact kan houden wanneer ze thuis zullen komen. Het leukste is het natuurlijk wanneer de twee feestvarkens geen flauw benul hebben wat hun te wachten staat. Op het moment dat ze er bijna zijn, verstop je alle gasten voor het grote surprise moment. Die gezichten wanneer plots iedereen tevoorschijn springt en ‘surprise’ roept zijn onbetaalbaar. Trust us.

Tip: Span als versiering een paar lijnen door de ruimte, waar je allerlei foto’s door de jaren heen aan ophangt. Dat levert gegarandeerd hilarische verhalen op!

40 jarig huwelijk: kado

Tja, wat doe je een 40 jarig huwelijksstel cadeau? Dat kan nog best lastig zijn en natuurlijk compleet verschillend per persoon. Het leukste is wel om ze iets samen te geven, zoals een dagje of weekendje weg. Probeer te vissen waar ze altijd nog eens naartoe willen en vraag alle gasten van het surprisefeest een bijdrage te leveren. Voor je het weet heb je een mooi bedrag bij elkaar gesprokkeld om de twee nog eens extra mee te verrassen. 

Op naar de volgende 40! 

Lees ook: Checklist bruiloft: de ultieme voorbereiding voor als je gaat trouwen