Let op: Gevaarlijke e-mail van belastingdienst in omloop

De maatschappij door Roos

Het is even opletten geblazen als je je e-mail één deze dagen opent! Op dit moment is er namelijk een e-mail in omloop waarin de Belastingdienst zogenaamd zou vragen om geld terug te storen. Het is belangrijk om te weten dat dit bericht NIET echt is. De mensen die de e-mail verstuurd hebben proberen je op de manier wel 300 euro af te troggelen. 

Lees ook: Vers babynieuws: Prins William en Kate Middleton worden oom en tante

Nogal doortrapt

De Fraudehelpdesk van de Belastingdienst waarschuwt voor de "nogal doortrapte nepmail”. Heb je ook zo'n e-mail van de Belastingdienst ontvangen? Dan is er nog niets aan de hand. Je kunt de e-mail gewoon verwijderen, zonder dat er gevolgen zullen zijn. Het is belangrijk om te weten dat dergelijke instanties nooit om geld zullen vragen per e-mail. Ben je de Belastingdienst inderdaad iets verschuldigd? Dan krijg je gewoon een officiële brief in de gevreesde blauwe envelop in de brievenbus. 

Hoe je het herkent

Verder kun je zulke frauduleuze e-mails vaak ook herkennen aan de afzender. Zoals bij dit e-mailadres: noreply@belastingteruggaaf.nl. Dat moet natuurlijk 'belastingteruggave' zijn. In andere gevallen staan er vaak gekke tekens in de afzender. Daar kun je een foute e-mail vaak goed aan herkennen.

Lees ook: Even gluren: Jelka van Houten laat zus Carice op haar arm tatoeëren