Huh? Hebben mannen ook last van schoonheidsideaal?

De maatschappij door Marleen_S

Wij vrouwen maken ons druk of we geen dikke kont hebben in die broek, terwijl mannen er ongeschoren nog prima uitzien. Hoeven wij niet te proberen met onze oksels. Toch hebben mannen wel degelijk last van het schoonheidsideaal.

Soms zijn we er echt even klaar mee. Dan willen we ons terugtrekken in ons donkere, make-uploze en lelijke hol genaamd ons bed, en willen we even niet mooi hoeven wezen. Het schoonheidsideaal is a bitch en niemand die er gelukkig van wordt steeds maar weer aan dat perfecte plaatje te moeten voldoen.

Typisch vrouwenprobleem? Als we de nieuwe Buzzfeed-video 'Things Men Are Tired Of Hearing About Their Bodies' moeten geloven niet. Ja, zelfs mannen kunnen met hun uiterlijk zitten. Weliswaar zijn ze er niet zozeer mee bezig of dat zandloperfiguurtje er ooit gaat komen, maar wel of ze bijvoorbeeld niet te dun zijn als man. 
Puntjes van onzekerheid
Thank God

zien we er allemaal anders uit (want: saai), maar stiekem willen we allemaal de billen van Kim Kardashian, de ogen van Angelina en ’s ochtends net als Beyoncé kunnen zeggen ‘I woke up like this’. Mannen daarentegen zouden wel meer gezichtshaar willen, omdat ze anders geen ‘echte man’ zijn en ook die verborgen sixpack onder dat bierbuikje is een puntje van onzekerheid.
 
In het filmpje wordt het meer dan duidelijk: mannen lijden ook onder het schoonheidsideaal waar zij aan moeten voldoen. Sterker, zelfs een kwart van de mensen met een eetprobleem is man. Willen wij het liefste elke dag perfect gephotoshopt in maatje XS paraderen, mannen zien er het liefste uit als de atletische spierbundels op de covers van menig mannentijdschrift.

I’m tired of hearing people analyse, criticize, appraise and hate on my body”, zegt een man in de video. Waar ze nog meer moe van worden? Bekijk onderstaand filmpje maar.Een probleem

Het mannelijke schoonheidsideaal vormt net zo’n groot probleem als het vrouwelijke. Vooral jonge mannen die zich zorgen maken om bijvoorbeeld hun gewicht hebben een grotere kans op een alcoholprobleem later in hun leven, aldus The Huffington Post. Ai, misschien moeten wij als we weer eens roepen ‘real women have curves’ ook maar eens zijn bollend bierbuikje accepteren? Of zoals een man in de video het zo mooi zegt: “I think people forget that we’re all built differently.”

Wist jij dat mannen ook zo'n last hebben van de druk van het schoonheidsideaal?