Heftig: vrouw bijt tong van verkrachter eraf

De maatschappij door Rosanne
Het is een nachtmerrie van vele vrouwen; aangerand of verkracht worden. Je weet nooit hoe je zal reageren. Bevries je of vecht je terug? Adele Barber uit het Verenigd Koninkrijk vocht terug: ze beet de tong van haar aanvaller eraf.

De 29-jarige Adele kwam op klaarlichte dag terug van een doktersafspraak. Ze liep alleen door een steegje in de buurt van haar huis toen ze ineens gegrepen werd. De 28-jarige man duwde haar tegen de muur en mishandelde haar. Daarna probeerde hij Adele te kussen maar ze vocht dapper terug. Tijdens de ‘kus’ zette ze haar tanden diep in de tong van de man en beet het topje van zijn tong eraf.

Adele was helaas al eens eerder aangerand, maar was na de gebeurtenis zo in shock, dat ze maanden heeft gewacht om naar de politie te gaan. Die kon toen niks meer voor haar doen omdat er onvoldoende bewijs was en de man niet meer opgespoord kon worden. Na de vreselijke gebeurtenis van tien jaar geleden was Adele een puinhoop. Met veel moeite wist ze weer uit het dal te kruipen. “Dat gaat niemand me nog een keer aandoen, dit keer ga ik bewijs verzamelen”, moet Adele gedacht hebben toen ze afgelopen maart weer werd aangerand. Ze beet bewust een stukje van de tong van de man af zodat ze zijn DNA als bewijsstuk kon aanvoeren. Slim of creepy?


DNA als bewijs

Het bijten leek hem echter niet te stoppen, meldt DailyMail. Hij leek er zelfs een pervers genoegen in te scheppen en genoot ervan, vertelt het slachtoffer aan de krant. Toch vocht ze meedogenloos door en wist ze te ontsnappen. Ze liep anderhalve kilometer naar huis met het stuk vlees aan haar tanden en belde bij aankomst gelijk de politie. Die adviseerde haar om het stukje tong in een steriele pot te stoppen. Haar daad was niet zonder resultaat: de man werd veroordeeld tot een onbepaalde tijd van ter beschikking stelling. Hij bleek nog twee aanrandingszaken op zijn naam te hebben staan waarvan hij bij de laatste op heterdaad betrapt werd. Door DNA-onderzoek bleek hij ook de aanrander van Adele te zijn. 

Vergeving 

Adele zelf heeft de tijd genomen om haar trauma te verwerken maar verloor daarbij helaas haar plaats als verpleegkundige aan de universiteit. Tegenwoordig is ze bang om haar huis te verlaten. Ondanks de gigantische impact die de aanval op haar leven heeft, hoopt ze dat haar aanvaller ‘de behandeling krijgt die hij nodig heeft, zodat hij zijn leven weer kan oppakken’. Wow.

Wat vind jij van haar daad? Zou jij net zo vergevingsgezind zijn als Adele?