Lifestyle / De maatschappij
De maatschappij

Lisa: 'Ik ben op mijn 14e door twee jongens verkracht'

Reageer19 0

Ondanks dat ze pas 19 jaar is, heeft Lisa al veel meegemaakt. Waaronder een verkrachting door twee jongens in haar eigen huis. "Ze zijn gewoon de deur uitgelopen en hebben mij halfnaakt en huilend op bed laten liggen."

Toen Lisa (19) op 14-jarige leeftijd in België woonde, leek ze een ogenschijnlijk prima leven te leiden met een liefdevolle moeder en zelfs - op dat moment - sinds twee maanden een relatie. Tot het onwaarschijnlijke gebeurde. “Ik was op die bewuste avond alleen thuis. Het was rond 21.00 uur en er belden twee goede vrienden van mijn toenmalige vriend aan. Ik vertrouwde ze wel, dus ik liet ze binnen. Ik kan nog steeds niet begrijpen hoe ik zo dom heb kunnen zijn…”


Steeds dichterbij zitten
Natuurlijk vond Lisa het wel raar dat deze jongens onverwachts bij haar thuis kwamen. Toch verliep het eerste uur vrij normaal. “Ik vroeg me wel steeds af wat ze nou kwamen doen. Toen ze Turks begonnen te praten, besefte ik dat er iets mis was. Eén van de jongens kwam steeds dichterbij zitten en ik voelde me plots gevangen en bang." 

"Toen gebeurde het; de jongen naast me pakte mijn hoofd stevig vast en drukte me op zijn schoot. Ik schrok zo erg, dat ik geen woord kon uitbrengen. Ik kreeg amper lucht en wanneer ik begon te spartelen, liet hij me even adem halen om me vervolgens weer op zijn schoot te drukken.” Daarna werd Lisa gevraagd om haar beha uit te doen. “Het was erg vernederend. Maar toen ging de bel en zag ik mijn vriend staan! Ik dacht dat hij mijn reddende engel was en wilde naar de deur rennen, maar de jongens hielden mij tegen. Toen belde één van de jongens mijn vriend op, en vervolgens fietste mijn vriend weg… De tranen rolden over mijn wangen toen ik besefte dat mijn enige hoop mij in de steek liet.”

In het bed van haar moeder
Toen Lisa’s vriend verdwenen was, werd ze door de jongens de trap op en in het bed van haar moeder geduwd. Op dat moment gebeurde er iets wat je niemand, maar dan ook níemand, toewenst. “Ze trokken mijn broek en onderbroek uit en terwijl de één me stevig vasthield, verkrachtte de ander mij… Natuurlijk heb ik tegengewerkt en geprobeerd weg te komen, maar na een tijdje heb ik dit opgegeven. Steeds als ze het licht aan wilden doen, smeekte ik of ze het uit wilden laten. Ik wilde hun gezichten niet zien. Ik was zó bang en in shock, dat ik verder niks durfde te zeggen. Zo ging het een paar uur door…”

Rond middernacht zijn de jongens eindelijk weggegaan en gaven ze Lisa allebei nog een kus. “Bah. Ze zijn gewoon de deur uitgelopen en hebben mij halfnaakt en huilend op bed laten liggen. Ik was verstijfd en kon niet geloven wat er gebeurd was. Uiteindelijk durfde ik te kijken of ze echt weg waren en toen heb ik snel het huis opgeruimd. Mijn beha, mijn kleren, hun sigaretten en glazen drank, stoelen die scheef stonden; voordat mijn moeder thuiskwam was alles weer opgeruimd. Daarna ben ik in bad gaan zitten en heb ik urenlang gehuild. Ik voelde me zo smerig. Ik heb nog geprobeerd mijn vriend te bellen, maar die nam niet op.”


Psychisch effect
Omdat Lisa zich zo schaamde, heeft ze het geprobeerd weg te stoppen. Hierdoor kreeg ze er pas jaren later echt last van. “Ik denk er vaak aan terug en voel me dan weer vies of boos. Ik heb vaak angsten en durf niet meer alleen thuis te zijn. Ik slaap ook met een nachtlampje aan. Daarnaast vertrouw ik mensen nog amper; ik voel me ongemakkelijk bij vreemden. Ik kan ook niet naar seksueel getinte films kijken of naar reclames die me aan seks doen denken. Ik heb nu al bijna twee jaar een goede relatie, maar op seksueel gebied is het allemaal nog erg lastig. Gelukkig begrijpt mijn vriend dit.” Natuurlijk heeft deze gebeurtenis veel invloed gehad op het leven van Lisa, en ze is nog altijd bezig om alles te verwerken. “De hulp die ik krijg is niet alleen voor de verkrachting, maar ook voor alle gevolgen die het met zich mee heeft gebracht. Ik heb nu al een halfjaar therapie waarbij ik één keer in de twee weken een gesprek heb met mijn psychologe. Daarnaast heb ik ook één keer in de drie maanden een gesprek met mijn psychiater en zo nu en dan met een gezinstherapeute.”

Reacties
Gelukkig heeft Lisa aan haar moeder veel steun gehad de afgelopen jaren. “Ik heb het pas na een jaar aan mijn moeder verteld. We zijn samen naar de politie gegaan en voor zover ik dat aankon, hebben we erover gepraat. Mijn huidige vriend weet het dus ook en hij vindt het nog wel lastig om erover te praten. Gelukkig heeft hij veel begrip voor mijn situatie. Jammer genoeg reageren anderen die mijn verhaal hebben gehoord, totaal anders. Al snel ging het nieuws het hele dorp door en werd ik vies bekeken of een hoer genoemd. En mijn toenmalige vriend? Die reageerde boos, omdat hij een andere versie van het verhaal had gehoord. De twee jongens hebben hem namelijk wijsgemaakt dat het ík het wilde en dat ik me niet had verzet. Hoe kon hij hen geloven?”


Taakstraf
Toen ze eenmaal aangifte had gedaan, voelde Lisa zich wat opgeluchter. “De politie ging er in ieder geval iets mee doen en wilde ook het verhaal van mijn ex horen. De jongens hebben gelukkig toegegeven, maar mijn ex wilde niet met de politie praten, dit heb ik nooit begrepen. Het duurde even, maar anderhalf jaar later kregen we te horen dat de jongens twee maanden taakstraf hebben gekregen en seksuele voorlichting… Hoe kunnen ze mensen die zoiets verschrikkelijks doen zo’n lage straf geven? Je kunt je wel voorstellen dat ik woest was. Ook moesten ze mij beiden € 500 schadevergoeding betalen, maar daar hadden ze het geld niet voor. Ik heb het dus nooit gekregen. Zelfs een aflossing was er niet.” Lisa denkt dat deze jongens zo’n lage straf hebben gekregen, omdat ze zelf ook nog maar 14 waren toen alles gebeurde. “Dit is voor mij geen goede reden, maar helaas kan ik er niets meer aan doen. Na de verkrachting heb ik ze nog twee keer gezien. Eén keer begonnen ze tegen me te lachen en te fluiten. Ik heb ze genegeerd.”

'Had ik maar'
Heel lang heeft Lisa zichzelf de schuld gegeven van alles wat er gebeurd is, maar nu beseft ze pas echt dat dit nooit haar eigen schuld is geweest. “Ik denk vaak ‘had ik maar’. Had ik maar niet open gedaan, had ik maar eerder aangifte gedaan… Ik heb alle vieze blikken en pijnlijke woorden van anderen genegeerd en slapeloze nachten gehad door nachtmerries of angsten.” Lisa heeft veel nare herinneringen die ze moet verwerken, maar ze heeft wel geleerd om alles wat er is gebeurd, te accepteren. “Mijn doel is ook om anderen te stimuleren om te praten over problemen. Ik ben op dit moment erg actief om pesten tegen te gaan en om steun te bieden aan mensen die het nodig hebben. Zo zit ik in een studentenraad en doe ik mee aan projecten als ‘Silence Day’. Ook probeer ik nu toch om mijn verhaal zo veel mogelijk te delen, zodat anderen ook sneller durven te praten over wat zij hebben meegemaakt.”

Lees ook onze andere real life verhalen.

Wil je ook je verhaal aan (de leZeressen van) Ze.nl vertellen? Stuur dan een mailtje naar karin@ze.nl o.v.v. real life verhaal.
Reageer19 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 18 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • Nina8893

  I just want to thanks God for using Lord Bubuza to help me get my boyfriend back. My friend told me about Lord Bubuza when I was heartbroken and did not know what to do. We have been dating for some years now suddenly he started behaving strange and stopped calling me, each time i call his phone he would not answer the phone and i was really worried until he called me one day and said it was over between us i tried to ask what the problem was but he told me that he still love me but he does not want to continue with the relationship anymore. I was really hurt and cried to my friend in the office and then my friend told me how Lord Bubuza help him got his wife back after divorce so i immediately contacted Lord Bubuza and he responded and told me that my Boyfriend will come begging me within 12 to 16 hours after he has finish the preparation of the magic spell. I did not believe him but i gave it a try and did everything Lord Bubuza told me and to my greatest surprise Luis came back to me begging me on his knees to forgive him. Lord Bubuza has really made me happy and i will tell the world about him. Are you having any problem? contact Lord Bubuza via email: lordbubuzamiraclework@hotmail.com or via website: http://Lordbubuza.website2.me or via WhatsApp: +1 505 569 0396

 • Mabel3015

  Doctor Ororo is een groot probleem solver die volkeren probleem op te lossen met zijn magische spreuk, Ik heb nooit geloofd mijn man terug zal komen om mij te wijten aan de manier waarop we uit elkaar gingen, maar ik dank God voor het gebruik van dokter Ororo om hem terug te brengen naar mij met zijn ban . Mijn man en ik begonnen hebbend problemen toen ik merkte dat hij was vreemdgegaan me, We altijd vechten en ruzie maken elke keer dat ik vertelde hem om te stoppen met vreemdgaan. Ik probeerde hem te stoppen van vals spelen, maar in plaats daarvan nam hij zijn kleren uit en ging te blijven met zijn vriendin en vertelde me dat ons huwelijk voorbij was, was ik in verwarring tot mijn vriend me verteld hoe Doctor Ororo hielp haar bracht haar man terug met zijn ban, dus ik onmiddellijk contact Doctor Ororo om hulp en hij belooft me dat hij me zal helpen met zijn ban en ik zal zien resulteren binnen 12 tot 16 uur. Ik ben zo blij om aan te kondigen aan de wereld dat Doctor Ororo is als een God op aarde en ook een man van zijn woord, want mijn man terug kwam bij mij op zijn knieën smeken me om hem terug te accepteren. Heeft u hulp van welke aard dan contact Doctor Ororo voor hulp nu via e-mail nodig heeft: (doctorororospelltemple@outlook.com) of website: (http://doctorazuaworldofpowerfulspell.webs.com) of cel: (+ 15086454666)..

 • Donald Rocky

  Ik wil de wereld laten weten over Doctor Atete de Grote spreuken die terug bracht mijn man mij toen ik dacht dat alle hoop verloren was. Dokter Atete gebruikte zijn krachtige spreuk om een glimlach op mijn gezicht te zetten door het terugbrengen van mijn man, in eerste instantie dacht ik dat ik droomde toen mijn man kwam terug om me op zijn knieën smeekte me om hem te vergeven en te accepteren hem terug en sindsdien hij heeft love me meer dan ik ooit zo verwacht ik maakte een gelofte om mijn zelfvertrouwen op de i zal de wereld laten weten over Doctor Atete want hij is een god op aarde. Heeft u problemen hebt in je relatie? of heeft u hulp op elk gebied van je leven nodig? dan contact op met Dokter Atete vandaag via e-mail: doctoratetespelltemple@hotmail.com of u kunt contact met hem opnemen via de website http://drzazazworldofpowerfulspellwebscom.webs.com

 • marilyn

  Te erg voor woorden... verkracht worden en dan ook nog eens door bepaalde personages in je direkte omgeving voor 'hoer' uitgemaakt woorden. Dat mensen aan je verklaring twijfelde... beweerden dat je het zelf wilde... bijna net zo erg als de verkrachting zelf. Respect Lisa... dat je toch je verhaal durfde te doen... en godszijdank toch je gelijk kreeg... En wat die jongens betreft... wat ik met ze zou doen... (censuur!)

 • MiiSunshine

  Jeetje wat een verschrikkelijk verhaal :(
  Ik wil je ontzettend veel sterkte toewensen!

 • xKikker

  Heel veel sterkte!

 • ddluxe

  Omg Lisa, wat erg! Het heeft me serieus kippenvel bezorgd. Ik heb echt heel erg respect voor je dat je jezelf er nog uit heb kunnen krabbelen en tevens anderen probeert te helpen, top! en het feit dat ze Turks waren geeft me helemaal de kriebels, deed hun familie dan ook helemaal niks tegen dit incident? Zelf ben ik turks en geloof me, als het mijn neefjes/broertjes of zelfs maar buurjongetjes warne geweest had ik ze allang de nek omgedraaid. Zoiets doe je niemand aan!

 • -:+:-

  Wat jij hier beschrijft is mijn allergrootste levensangst. Ik heb heel veel respect voor jou hoe jij tegenwoordig mensen steunt en helpt met het praten over problemen. Ik wens jou ook heel veel sterkte met het verwerken van die nare gebeurtenis. Niemand verdient dit, en dit wens je ook niemand toe.

 • Anoniem

  Echt een vreselijk verhaal! Zoals iedereen zegt, hier kon jij inderdaad niks aan doen. Waar je wél wat aan kunt doen is de gevolgen van deze verschrikkelijke gebeurtenis. En als ik dit zo lees heb jij hier al heel veel mee gedaan, niet voor jezelf maar ook voor anderen! Je mag zeker heel erg trots op jezelf zijn!

 • KS

  Ik weet niet wat ik moet zeggen, echt. Tijdens het lezen sprongen de tranen bijna in mijn ogen. Hoe kan iemand dit doen?

  Ik vind het echt knap van je dat je je leven weer probeert op te pakken, echt respect! En je hoeft je absoluut niet schuldig te voelen, het is niet jouw schuld, absoluut niet! Wel heel erg fijn dat je je moeder naast je hebt. Dan sta je toch een stuk sterker.

  En wat je ex heeft gezegd, jezelf beter beschermen.. Dat is pas een klootzak zeg, zoiets verzin je toch niet zomaar. Je bent echt veel meer waard dan die jongens + je ex. Laat je leven niet verpesten door hun. Karma is a bitch.

  Ik wens je veel geluk in je relatie, overhaast geen dingen. Alles komt goed met de tijd.

 • Marjolijn

  Lisa, wat verschrikkelijk. Ik vind het erg dapper dat je op deze manier je verhaal met ons deelt. Fijn om te horen dat je zoveel steun aan je moeder hebt. Neem jezelf alsjeblieft niets kwalijk want het is niet jouw schuld! Ik wens jou, maar ook anoniem veel kracht, hoop, sterkte en liefde toe!

 • Lenny

  Kippenvel. Je zou toch het recht bijna in eigen handen willen nemen als die mannetjes er zo makkelijk vanaf komen. Ik kan nog wel wat leuke straffen bedenken. Maar daar schiet jij niks mee op.

  Het is jouw schuld niet. Nooit en te nimmer heeft iemand het recht om zulke verschrikkelijke dingen met jou te doen!!! Het is niet jouw schuld dat je een aardig meisje bent en geen kwaad in iedereen zoekt! Je kende deze jongens tenslotte. Ik zou precies hetzelfde hebben gedaan!

  Geef jezelf de kans om dit te verwerken. Je bent 19.. je hebt nog ruim de tijd om je kinderwens te vervullen.

  Sterkte voor jou en ook voor anoniem! Ik hoop dat jullie er beide sterker en vredig uit komen

 • Riki

  Viezerikken, gadverdamme.. Hier draait mijn maag gewoon van om.
  En dan nog zo'n klootzak van een vriend hebben..
  Ik wens je (ook al is het al enkel jaren geleden) heel veel sterkte meisje!!
  Die gasten komen zichzelf ooit nog wel een keer tegen..Hoop ik!

 • Thatssoliesa

  Heel erg bedankt allemaal voor jullie lieve reacties! Dit helpt heel erg. Het is heel moeilijk om van dat schuldgevoel af te komen. Eerst denk je 'hoe had ik dit kunnen laten gebeuren?' 'als ik maar dit of als ik maar dat', maar na een tijdje begin je toch in te zien dat dit iedereen kan overkomen. Ik denk dat ik nu op weg ben naar de richting om die schuldgevoelens achter me te laten.

  Inderdaad Chantal, mijn ex-vriend was ook geen lieverdje, daarom verbaasd het me niets dat hij er zo onverschillig over deed. Hijzelf heeft ook erg gemene dingen tegen me gezegd waardoor ik dat schuldgevoel kreeg en erg onzeker werd. Hij vond het blijkbaar erg leuk om erin te wrijven dat ik maar beter m'n best had moeten doen mezelf te beschermen.

  Anoniem: Dat vind ik verschrikkelijk voor je! Ik hoop dat je er snel overheen komt en dat je verkrachters gepakt zullen worden. Mijn wens is inderdaad ook om een gezin te stichten. Ik wil niets liever dan dat, maar het is erg moeilijk om weer vertrouwen in iemand te leggen. Ik heb nog steeds dagen dat ik denk dat ik te labiel ben voor kinderen of dat mijn toekomstige man me zal bedriegen.

  Heel erg bedankt voor jullie steun. Ik zal zeker niet opgeven door een stel vieze debielen.

 • Anoniem

  Hoi lisa,
  Ik schrok enorm toen ik jou verhaal las, dit meer omdat het precies op dat van mij lijkt. Ik ben vanaf mijn 14e gevangen geweest in de handen van een loverboy. Nu ben ik ook 19 en volg een aantal therapien. Al mijn verkrachters lopen vrij rond en ik zie ze dagelijks. Hoe dan ook blijf ik positief en wil ik hier uit komen en een gezin stichten. Ik ben gestopt met leven na dit alles en ik ben blij dat jij dit niet gedaan hebt!

 • Chantal

  Wat een verschrikkelijk verhaal.. Voel je alsjeblieft niet schuldig Lisa, want dit is absoluut niet jouw schuld!

  Zoals Belize zegt, deze jongens zijn duidelijk niet helemaal goed in hun kop. Ze dienen veel zwaarder gestraft te worden, ook al zijn het kinderen. Pak desnoods de ouders maar aan, want die jongens zijn overduidelijk niet opgevoed. Ik hoop dat ze nog eens krijgen wat ze toekomt.

  De politie en de overheid mogen zich overigens ook kapot schamen, dat ze dit soort straffen geven. Je ex-vriend ook, voor het feit dat hij het maar zo heeft gelaten. En dan de mensen uit je dorp die jou nog voor alles en nog wat uitmaken! Ik kan hier zo boos om worden. Wat een wereld! Onbegrijpelijk.

  Respect voor de manier waarop je hiermee omgaat, en dat je toch op een positieve manier door gaat met je leven en anderen probeert te helpen. Heel veel sterkte!

 • Roos1234

  Hoi Lisa, wat jou is overkomen is echt verschrikkelijk. Het is echt onbegrijpelijk hoe deze twee jongens je dit ooit hebben kunnen aandoen. Ik begrijp je onbegrip voor het feit dat ze een lage straf hebben gekregen. Ik ben zelf ook 19 jaar oud en studeer nu rechten. Maar er zijn zaken, zoals deze, waarin ik ook nog steeds niet begrijp waarom minderjarigen er zo licht vanaf komen.
  Het is ook erg naar dat sommigen uit jouw dorp er niets van begrijpen en dat de jongens zelf door het lachen er ook kennelijk helemaal geen berouw van tonen. Hoe moeilijk het ook is, het lijkt mij inderdaad ook het beste om dit te negeren, zodat je hier zo min mogelijk pijn aan hebt en boven het onaanvaardbare gedrag van hen staat. Ik heb echt ontzettend veel respect voor jou omdat je je verhaal nu wilt delen en positief wilt inzetten voor anderen. Het bespreekbaar maken helpt natuurlijk ook voor jou om dit nog verder te verwerken. Wel snap ik niet goed waarom je zegt : ?Ik kan nog steeds niet begrijpen hoe ik zo dom heb kunnen zijn??. Je moet echt van het idee af dit ook maar een tikkeltje jou schuld is. Jij kon echt niet weten wat ze van plan waren, het waren immers bekenden en dan nog vrienden van jou toenmalige vriend.. Jij hebt hier echt helemaal geen schuld aan wat je is overkomen! Blijf doorgaan met erover praten en blijf positief. Heel erg veel sterkte.

 • Belize

  Dapper dat je je verhaal hebt durven doen. Het is wel even schrikken om dit te lezen zo op de maandagmorgen. Mijn aanvankelijke reactie was: meisje alleen thuis, vrienden van vriend komen zonder afspraak langs, verdacht... Maar mijn tweede reactie was: wat denk ik nou? Je was een kind en je vertrouwde hen! Zelfs al laat je de dorpsgek binnen, die hoeft alsnog niet ongewenst aan jou te zitten! Niemand komt dat recht toe.

  Vroeger kwamen er bij mij ook vrienden samen met andere vrienden langs voor de gezelligheid dus dit had mij in mijn jeugd ook makkelijk kunnen overkomen.

  De straf vind ik echt veel te laag! Op een verkrachting kunnen mondiaal gezien betere straffen worden gegeven dan nu het geval is. Het rare is dat de straffen in landen die wij zien als 'onderontwikkeld' voor verkrachting vaak velen malen hoger zijn dan in de 'ontwikkelde' landen. 2 jaar jeugd-TBS wat het minimum geweest. Een kind wat een ander kind verkracht is niet helemaal gezond in zijn bovenkamer.

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen